Travel

Op deze dag en dit tijdstip boek jij het goedkoopste vliegticket

Croissants eten in Parijs, shoppen in Londen of feesten in Berlijn. Krijg jij al zin om je koffer in te pakken voor een tripje? Een ‘nadeel’ van reizen is dat je geld nodig hebt, maar je kunt het wél zo goedkoop mogelijk voor jezelf te maken. Er zijn namelijk een aantal trucjes waarmee jij het goedkoopste vliegticket scoort. Hoe ver van tevoren moet je jouw ticket boeken? En op welke dag en welk tijdstip? Je leest het hier. 

Hoe ver van tevoren?

Moet je ruim op tijd boeken of zijn last minute vliegticket juist goedkoper? CheapAir heeft onderzocht hoe ver je van tevoren moet boeken om de beste deal te krijgen. Het blijkt dat het voordeliger is om op tijd te boeken. Volgens het onderzoek heb je de meeste kans op een goedkoop vliegticket als je 54 dagen van tevoren boekt. Zes weken van tevoren dus. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ben je dus duurder uit als je een last minute ticket boekt. Wacht niet te lang met boeken!

Op welke dag? 

Op zaterdag een vliegticket boeken omdat je er dan de tijd voor hebt klinkt slim, maar dat voel je in de portemonnee. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat dinsdag de goedkoopste dag is om een vliegticket te boeken. Dit geldt voor zowel nationale als internationale vluchten. Ja, de prijs kan zelfs tussen dinsdag en woensdag veel verschillen! 

Op welk tijdstip? 

Je weet nu dat je op dinsdag achter je computer moet kruipen om de goedkoopste vliegtickets te scoren. Maar er is ook een tijdstip waarop je de voordeligste deal hebt! Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat het gunstig is als je om 15.00 uur jouw ticket boekt. 

Beeld: iStock | Bron: Zmonline.com, paperflies.com