Fashion

De stijl van… Léonie

In de nieuwe rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Het dertiende stijlinterview is met Léonie, een fashionista die ik al een tijdje ken! Ze heeft een geweldige weblog en is altijd creatief met mode bezig; als styliste, vintagehunter, webshopeigenaresse-in-spé… maar wat is haar eigen stijl nu eigenlijk?

1. Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Léonie, 21 jaar oud en op het internet ook wel bekend als Madame Mode. Mijn grootste passie is mode! Ik ben altijd creatief bezig en heb vaak honderden ideeën in mijn hoofd. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig mijn eigen winkeltje op het internet op te starten en ik wil graag als fotostyliste gaan werken; dus ik ben nu vooral bezig om mijn portfolio aan te vullen door fotoshoots te doen. Ik studeer aan de HvA, ik doe de opleiding Interactieve Media en ik heb net mijn minor afgerond op het Amsterdam Fashion Institute. Maar ik kan niet wachten tot ik afgestudeerd ben en alle tijd heb om al mijn dromen en plannen te kunnen uitvoeren.

2. Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Moeilijk vraag! Ik denk dat ik het ‘t beste kan omschrijven als vrouwelijk, klassiek, romantisch, vintage, ‘het-hoeft-niet-lekker-te-zitten-als-het-maar-mooi-is’.

3. Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Uhhh ja, *schaam*. Ik val denk ik wel onder de noemer ‘shopverslaafde’. Ik shop gemiddeld twee keer per week in real-life en daarnaast shop ik elke dag wel even op het internet. (Ebay, Marktplaats en allerlei webwinkeltjes). Dat wil niet zeggen dat ik ook altijd wat koop maar ik vind het gewoon heerlijk om overal rond te snuffelen en kijken of er alle nieuwe spullen zijn of dat er sale is.

4. Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik houd van beiden! Ik vind het super om in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt rond te struinen op zoek naar leuke spulletjes voor een paar euro’s. Maar daarnaast hou ik ook wel van de duurdere dingen! Alleen jammer dat ik daar niet altijd geld voor heb als student zijnde…

5. Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Als ik naar de straat kijk (hier in Nederland) denk ik toch wel de fluorescerende kleurentrend (opvallende sneakers, leggings, baggy shirts et cetera, oftewel de revival van de jaren 80). Zelf ben ik daar niet zo’n fan van, dus voor mijzelf zijn mijn favoriete trends op dit moment: (chunky hakken, gradient patronen in kleding, vintage jurkjes, hoge taille rokken).

6. Wat zou jij nou nóóit dragen?
Ik zou alles wel kunnen dragen eigenlijk, ik ben erg gevoelig voor trends dus als ik iets zie op de catwalk waar ik eerst van denk ‘uhhh wat is dit?’, denk ik vaak de volgende dag ‘oehh interessant, laat ik dat ook eens proberen.’ Ik durf wel met van alles te experimenteren dus wat dat betreft zijn er weinig no-no’s. Maar ik denk dat je mij niet zo gauw ziet in bijvoorbeeld een shirtje met een grote tekst er op van een merk. Toen ik jonger was heb ik er veel in gelopen maar nu is dat echt niet meer iets voor mij…

7. In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Ik shop vaak in Arnhem en Alkmaar omdat ik hier woon (bij mijn ouders in Alkmaar en bij mijn vriend in Arnhem). En ook vaak in Amsterdam omdat ik daar op school zit. En als ik een dagje ga shoppen, met mijn mams bijvoorbeeld, dan gaan we naar Utrecht of Amsterdam.  Ik ben vaak te vinden in de H&M en Zara. Maar het spannendste shoppen vind ik nog altijd in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Arnhem heeft altijd leuke rommelmarkten in de Rijnhal en het Gelredome, en Alkmaar bij de Wielerbaan. En in Amsterdam natuurlijk de IJ-hallen!

8. Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Mijn geheimen vertel ik natuurlijk niet 😉 Maar voor fashiontips kan je altijd even kijken op mijn weblog http://www.madame-mode.nl!