Fashion

Sparen voor een designeritem: Julia deed het!

Sommige meiden shoppen liever niet bij de H&M en ONLY, maar sparen héél lang voor een specifiek designer-item. Of ze vullen hun H&M collectie aan met dat éne speciale ‘designer piece’. Zo ook Julia: zij spaarde maandenlang voor een Chanel tas!

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Julia (op Girlscene “Shopaholic1”), ik ben nu 15 jaar en zit in 3 gymnasium. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan mode (shoppen, internetshoppen, outfits samenstellen, inspiratie opdoen, modetijdschriften à la VOGUE lezen etc.). Ook zit ik op jazz, klassiek en modern ballet.

Je bent sinds kort de trotse bezitter van een prachtige Chanel tas. Droomde je er al lang van?
Ja, al héél lang eigenlijk. Ik heb ook wat andere designertassen; ik ”spaar” eigenlijk designer handtassen. Dat doe ik dan wel op een “lange termijn manier”; ik spaar meestal het hele jaar door voor een tas en dan koop ik er op een gegeven moment eentje als ik die écht wil. Dus niet elke maand een nieuwe designertas ofzo! Maar toch is Chanel echt het meest briljante merk dat ik ken. Ik zag een tas van Chanel die eigenlijk precies hetzelfde was als deze (alleen dan wat kleiner) toen ik afgelopen zomer in Venetië op vakantie was; en ik was op slag verliefd! Ik heb misschien sinds die dag wel élke dag tussen toen en nu aan die tas gedacht. Dus ja, I was obsessed with it, and I still am!

Wilde je specifiek deze tas kopen of had je meerdere tassen of merken in je hoofd?
Nee, eigenlijk had ik vooral mijn oog op deze tas gericht nadat ik hem had gezien. Maar er waren ook wel bepaalde tassen van Miu Miu, Marc Jacobs of Chloé die mijn aandacht trokken. Toch ben ik uiteindelijk mijn ”droom” achterna gegaan en heb ik de Chanel tas gekozen.

Hoe en waar heb je de tas uiteindelijk gekocht?
Ik heb lang gespaard, mijn ouders een sponsoring gevraagd (voor mijn verjaardag) en toen ben ik op een middagje naar Amsterdam gegaan. Daar heb ik hem gekocht bij de Chanel store in de P.C. Hooftstraat.

Heb je nog speciaal gespaard voor deze tas en zoja, heb je tips voor andere meiden wat betreft sparen?
Ja, ik heb zeker gespaard voor deze tas. Ik was zó geobsedeerd door die tas dat ik zeker al het geld dat ik kreeg op mijn bankrekening heb gezet en heb opgespaard. En ik weet zeker dat jullie het ook kunnen als je ‘t echt wilt (ik ben namelijk normaal gesproken ook niet bepaald goed in sparen…! Gewoon ergens voor gaan als je ’t echt wilt, zou ik zeggen.

Heb je al veel reacties op je aankoop gehad?
Nee, eigenlijk niet zo veel. Ik probeer er ook een beetje zuinig mee te zijn dus ik sjouw hem niet overal mee naartoe. Maar de reacties die ik heb gehad waren allemaal heel positief. De meeste mensen vinden het trouwens vooral knap dat ik zo lang kon sparen, haha!