Fashion

The Tokyo Look

Het is al langer dan vandaag een feit: Tokyo is dé place to be als het op mode aankomt. Niet alleen is het de hometown van ‘s werelds bekendste Japanse designer Yohji Yamamoto, maar het is ook een paradijs voor jonge mensen met een hart voor alternatieve, kleurrijke kleding.

Aangezien Tokyo een designerstad is met adembenemende architektuur en torenhoge monster-wolkenkrabbers, is het vrij normaal dat ook de mensen uit de stad er graag opvallend en modieus bijlopen.

Uit het Japanse straatbeeld zijn de typische ‘Harajuku’s’ dan ook niet weg te denken. Deze jongeren combineren letterlijk alles met alles. Regenboogkleurige prinsessenpakjes, schattige babydolloutfits met strikjes, punk invloeden, bolletjes, lintjes, enzovoort.
Gwen Stefani is ook lange tijd gefascineerd geweest door deze fashiondarlings en heeft zelfs haar hele ‘Love Angel Music Baby’-Album aan hen opgedragen. Ook haar kledinglijn ‘Harajuku Lovers’ draagt duidelijk de naam van haar inspiratie.

Naast ‘Harajuku’ lopen er in Tokyo ook designerbaby’s. Hun looks zijn ongetwijfeld opgebouwd uit een reeks peperdure limited edition kledingstukken. Designer ‘Kenzo’ en ‘Yohji Yamamoto’ vormen de basis van de Japanse designercultuur, maar ook andere merken worden uiteraard door deze fashionista’s gedragen.

En tot slot is er de typische Japanse streetstyle-look. Felle kleurtinten, skinnyjeans, t-shirts met cartoonhelden en vette sneakers vormen hierbij de basis. Het doet denken aan de uitgelopen Nu-Ravetrend van nu. Maar je zou moeten weten dat het volledig is overgewaaid uit de stad die meer is dan modern en vernieuwend!

Voor meer inspiratie en informatie check ‘The Tokyo Look Book’ en voor streetstyle foto’s check www.style-arena.jp.

door Angela D.