Fashion

De stijl van… Nina

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Nina, een zestienjarig meisje dat dol is op girly kleding. Vooral jurkjes en grote zonnebrillen, bijvoorbeeld! Ook zul je haar geregeld snuffelend op rommelmarkten tegenkomen.

1. Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Nina, 16 jaar en mijn hobby’s zijn winkelen, mode, uitgaan en met vriendinnen leuke dingen doen. Ik doe op dit moment 4VWO en later wil ik graag wat met journalistiek of mode doen.

2. Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Meisjesachtig, girly. Ik houd ontzettend veel van jurkjes. In alle vormen, in effen of met een drukke print. Gecombineerd met hoge hakken en een grote zonnebril. Ik heb altijd maar één opvallende accessoire. Vaak zijn dit oorbellen of een ketting.

3. Shop je veel?
Ja, vrij vaak. Omdat ik in het centrum van Den Bosch woon, vind ik moeilijk om niet te gaan als ik bijvoorbeeld geen huiswerk heb. Snel een rondje H&M, Zara en Vero Moda. Dat doe ik zo’n 2 keer per week. Verder zoek ik ook wel eens wat op Ebay of kijk ik op Asos.

4. Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Een beetje ertussenin. Ik heb veel van H&M, maar dat combineer ik vaak met wat duurdere dingen, zoals een mooi paar pumps. Andersom kan ook; dan koop ik een duur jurkje en heb ik er pumps van de Schoenenreus onder. Wel heb ik altijd spijkerbroeken van merken, die vind ik gewoon veel fijner zitten.

5. Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
De bloemenprint! Ik vind het echt geweldig, ik heb al verschillende jurkjes met de print in mijn kast hangen. Je ziet het nu echt overal en ik vind het moeilijk om zoiets te laten hangen!

6. Wat zou jij nou nóóit dragen?
Crocs, of van die hoge gladiatorlaarzen. Ik vind het allebei afschuwelijk!

7. In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Amsterdam, Antwerpen en Den Bosch. Amsterdam vind ik geweldig om de 9 straatjes en het Waterlooplein. Antwerpen heeft de New Look en de Urban Outfitters, 2 geweldige winkels. In Den Bosch ken ik alle winkels, dus dat is wel handig. H&M en Zara zijn toch echt mijn favoriete winkels hier!

8. Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Ga eens naar een rommelmarkt. Hier bieden ze de meest geweldige tassen en sjaaltjes aan voor weinig geld.

9. Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Vind je eigen stijl en draag wat je zelf wil!