Fashion

De stijl van… Brenda

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Brenda, een Belgisch meisje dat dol op pastelkleurtjes, bloemenprints en vintage vondsten. Haar ultieme shopspot? Haar oma’s kledingkast!

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Brenda, 17 jaar en ik woon in België. Ik zit dus ook op school in België, waar ik een studie mode-verkoop volg. Hierna wil ik nog een opleiding tot styliste gaan doen. In de vakanties werk ik als verkoopster bij Zara. Ik heb echt een liefde voor mode, ik ben er vrijwel elke dag mee bezig. Ik kom ook regelmatig op Girlscene om nieuwe trends en musthaves te spotten. In mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met shoppen, uitgaan en uit eten gaan met vriendinnen.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik ben dol op kleuren als roze, beige, crème en veel bloemetjes en kantjes. Ook draag ik het liefst mooie pumps, daar voel ik me het beste bij. Ik laat me vooral inspireren door streetstyle foto’s.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Echt ‘goed’ shoppen doe ik eens in de drie maanden, maar omdat ik in de stad naar school ga ben ik toch zo’n twee keer per week in de winkelstraat te vinden. Dan koop ik vooral shirtjes, vestjes en accessoires. Als ik ‘echt’ ga shoppen, is dat meestal om een goede jeans, laarzen en (winter)jas te vinden.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik koop eigenlijk nooit dure kleding of accessoires. Ik ga vooral naar winkels zoals H&M, Zara en vintagewinkeltjes. Vroeger kon in nooit wat vinden tijdens de uitverkoop, maar het laatste jaar heb ik echt een neus voor koopjes gekregen! Mijn droom is later wel om een Chanel 2.55 tas te kunnen kopen! Misschien als het mijn geluksdag is, vind ik die ooit in een vintage winkel…

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Ik zie als ik ga winkelen vooral veel bloemetjes, wat ik zelf ook helemaal geweldig vind! Ik houd echt van de bloemenprint, roosjesoorbellen en andere accessoires. Je outfit wordt er ook meteen fleurig van.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Uggs, ik vind ze te stoer en dat past echt niet bij mij. Al kan ik het bij andere wel weer leuk vinden! Ik ben nogal klein (1.60 meter), dus ik draag liever mooie pumps met killerheels of vintage boots met een hak!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Ik ga graag winkelen in Antwerpen. Ik ga dan altijd eerst naar de usual winkels zoals H&M, Zara, Mango et cetera. Daarna mag ik graag in vintagewinkeltjes rondsnuffelen op zoek naar leuke accessoires zoals tassen, sjaaltjes, riemen, broches en natuurlijk speciale pumps. Ik ga vooral graag naar Sussies in Antwerpen (check www.sussies.eu, ze zitten ook in Utrecht en Brussel!). Ik ben ook een keertje in Düsseldorf gaan winkelen , dat vond ik super!

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Ga een keertje in je grootmoeders kast neuzen! Ik heb echt super veel broches, tailleriemen en mooie enveloptasjes van mijn grootmoeder gekregen. Ik krijg er ook altijd super veel complimentjes over. Ook vind ik het een mooi idee dat ik de spulletjes later door kan geven aan mijn kinderen; ze hebben toch wel wat waarde.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Doe gewoon waar jij je goed in voelt, trek je niets aan van wat anderen zeggen. Neem de tijd om je stijl te ontdekken, dit gebeurt niet 1-2-3, maar komt wel in de loop der jaren! We zijn allemaal nog jong om te experimenteren met kleding, later is het allemaal al serieus genoeg!