Fashion

De stijl van… Sam

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Sam, een meisje dat gék is op hoge hakken en graag dure merken zoals Prada en Louboutin shopt. Maar je maakt haar ook very happy met een goede vintagevondst.

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Sam en ben 16 jaar oud. Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Mode en Kleding in Hilversum. Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb, want ik vind het echt super leuk! Mijn hobby is dan ook kleding maken (hoe voorspelbaar). Maar ik lees, teken en fotografeer dan ook heel graag. Winkelen mag ik trouwens ook niet vergeten, maar wie vind dat nou niet leuk? Ik heb ook een enorme schoenentic. Vooral als het op hakken aan komt. The higher the better! M’n beste vrienden noemen hoge hakken tegenwoordig ook ‘Sam-hakken’. Ik sta onderhand ook op 85 paar schoenen. Ik weet dat het belachelijk is, haha….

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik zou mijn stijl omschrijven als vintage, girly, schattig, klassiek op een moderne manier, pin-up invloeden en niet te vergeten bijna altijd high heels.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ik winkel best veel; zo’n vier keer in de maand. Maar soms is het ook minder of meer. Het ligt er maar net aan waar het is en wat ik kan vinden. Ik woon in Amersfoort en het winkelen is nou niet écht leuk hier; het is allemaal heel erg hetzelfde. Het is zelden dat ik hier wat vind en denk: ‘wauw, dat moet ik hebben!’. Ik kijk ook vaak op webshops om te zien wat ze daar hebben.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Mijn kleding is een mix van beide. Ik heb schoenen van Prada, Miu Miu, Louboutin en nog wel wat andere dure merken, maar ook gewoon van de H&M. Ik ben enorm verslaafd aan Fornarina en heb daar ook behoorlijk veel van. En dat is nou niet echt low-budget. Maar ik ben ook heel blij met een goedkopere vintagejurk!

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Kant! Ik ben helemaal weg van de F/W 2008 collectie van Prada! Ik zou in alles daarvan wel willen lopen. Jammer genoeg ligt dat ver boven mijn budget… Ik las ooit de quote ‘lace is a gift from god’ en ik ben het daar helemaal mee eens.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Nike’s. Al die fel gekleurde sneakers van dat merk vind ik echt vreselijk. Tenminste, voor mezelf dan Als ik andere mensen er mee zie lopen vind ik het vaak erg leuk staan bij die persoon. Maar voor de rest sta ik graag open voor nieuwe dingen!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Ik ga het liefst naar Amsterdam; dan ben ik vaak te vinden op de schoenenafdeling in de Bijenkorf. Verder in Amsterdam ga ik graag naar de Fornarina winkel in de Magna Plaza, en bezoek ik vintagewinkels als Laura Dolls en Episode. Voor Dutch design ga ik naar Wella Warenhaus aan de Keizersgracht. Maar ik ga ook graag naar Utrecht; dan ga ik het liefst naar Image, voor de Fornarina hoek en naar Eleganza. Bij Eleganza vind je echt hele mooie schoenen, van zowel Dior en Prada als Fornarina. Maar ik wil de H&M ook niet overslaan voor de leuke basic dingen…

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Als ik een tip geef, is het geen geheime fashiontip meer, haha! Maar ehm… Experimenteer en doe inspiratie op uit andere dingen. Zoals streetfashion blogs bijvoorbeeld. Daar vind je vaak hele gave en originele outfits. En duik eens de kledingkast van je moeder of oma in! Door dat te doen heb ik een 13 jaar oude Yves Saint Laurent panty met barok print weten te vinden, die van m’n moeder was.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Kijk verder dan je neus lang is en probeer niet raar te kijken naar de dingen die anders zijn dan normaal en je gewend bent. En voor de rest, wees gewoon jezelf en trek je niks aan van anderen! Uiteindelijk ben jij degene die met iets moet lopen en niet iemand anders.