Fashion

De stijl van… Shanna

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Shanna, een 23-jarige Girlscene bezoekter dat zowel dol is op vrouwelijke jurkjes als stoere Uggs. En voor de winter? Een lekker grofgebreid vest!

Vertel eens wat je over jezelf…

Mijn naam is Shanna en ik ben net 22 jaar geworden. Ik werk als docente Nederlands op twee hele leuke scholen. In mijn vrije tijd sport ik graag en ga ik graag stappen met mijn vriendjes en vriendinnetjes. Verder ben ik helemaal gek van reizen. Ik ga over een paar maandjes dan ook naar Las Vegas en naar Los Angeles; dat wordt dus lekker winkelen op Rodeo Drive! Ben namelijk gek op kleding en de lage dollarkoers is dan natuurlijk ideaal.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Enerzijds ben ik dol op supervrouwelijke kleding, anderzijds vind ik het ook erg leuk om er lekker stoer bij te lopen. De ene dag zie je me dus in een bloemetjesjurkje met hoge hakken en de andere dag hobbel ik rond op mijn Uggs gecombineerd met een stoer bodywarmertje. Mijn voorkeur gaat uit naar kledingstukken die iets "eigens" hebben. In een outfit moet iets gebeuren. Heb er een hekel aan om een alleen een paar basics te combineren. Tijdens het winkelen loop ik altijd als eerste naar de rekken met de felgekleurde jurkjes en de vrolijke tuniekjes. Basics kopen vind ik vooral een noodzakelijk kwaad. Helaas kan ik doordeweeks niet helemaal los wat kleding betreft door mijn werk. Diep uitgesneden truitjes en frivole rokjes worden daar niet zo gewaardeerd. Van maandag tot vrijdag kies ik dus vaak voor een mooie donkere jeans met laarzen in combinatie met een bloesje of tuniekje.

Shop je veel?

Ik winkel best veel. De ene maand wel meer dan de andere maand. Meestal ga ik niet echt uitgebeid een hele dag winkelen, maar gewoon snel even tussendoor. Wanneer ik een uurtje vrij ben ga ik bijvoorbeeld even het centrum in en ook loop ik regelmatig nog een rondje langs mijn favoriete winkels voordat ik boodschappen ga doen. Verder check ik regelmatig het internet of er nog leuke koopjes te vinden zijn.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

  Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Als het leuk is, koop ik het. Ik let daarbij niet echt op het merk. Wordt altijd wel heel blij als ik dure dingen lekker goedkoop weet te scoren. Ben dus iemand die zich helemaal gek koopt tijdens de uitverkoop. Baal er altijd zo van als ik iets voor de volle prijs koop en het dan een maand later zie hangen met korting. Ik betaal voor merkkleding alleen de volle mep als ik echt zeker weet dat ik het veel zal dragen. Anders wacht ik liever even af tot de uitverkoop.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?

Op dit moment vind ik de breisels erg leuk. Lekkere grof gebreide lange vesten en truien in combinatie met een goede jeans en mooie platte laarzen; daar word ik echt helemaal blij van. Ook de kleuren okergeel, petrol en paars vind ik een leuke trend. Al vind ik deze kleuren niet bij iedereen even geweldig staan.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Dat durf ik niet te zeggen. Heb van een aantal dingen in het verleden geroepen dat ik het walgelijk vond en wie loopt er nu mee aan? Juist…ik dus. Ik vond Uggs bijvoorbeeld te afschuwelijk voor woorden en ben inmiddels aan mijn tweede paar toe. Ik wilde niet dood gevonden worden in een wortelbroek, mijn halve garderobe bestaat er tegenwoordig uit. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Ik woon vlakbij het centrum van Dordrecht en ik werk de helft van de week op loopafstand van het centrum van Rotterdam. In deze steden kom ik vaak. Ik ga altijd naar de H&M, de Zara, de Mango en de Tango. Ook behoren SPS Superstar en Didi tot mijn favoriete winkels. Verder is het een beetje afhankelijk van mijn stemming. De ene keer ga ik dus bijvoorbeeld wel naar de Bijenkorf, de andere keer ook niet. Het ligt er ook aan of ik echt iets nodig heb, of dat ik gewoon zin heb om een beetje rond te slenteren.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Jurjes! Dat zijn echt ideale kledingstukken. Als je er een paar in je kast hebt hangen, heb je altijd iets om aan te trekken. Ik vind jurkjes erg gemakkelijk als ik geen leuke combi kan verzinnen. Je trekt namelijk een jurkje aan, je doet een paar schoenen erbij aan en klaar ben je. Ook witte bloesjes zijn ideaal. Als ik ‘s morgens laat ben, trek ik een jeans uit de kast, een wit bloesje erbij en tot slot een paar bruine laarzen en ik ren zo de deur uit.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?

Ga voor kleding waar je je prettig in voelt en volg alleen de modetrends die bij je passen. Daardoor kom je veel zelfverzekerder over en ben je dus leuker. Als je niet weet of dat ene rokje je wel flatteert, draag het dan gewoon niet. Als je onzeker bent over je borsten in een strapless jurkje, kies dan gewoon een leuk halterjurkje. Kleding moet iets voor je doen en als een bepaald kledingstuk niet werkt in jouw voordeel, draag dan iets anders waarmee je wel al je pluspunten benadrukt.