Fashion

De stijl van… Emma

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Emma, een 15-jarig Fries meisje. Ze is dol op low-budget vondsten, vrouwelijke kleding. En oja: ze kan niet zonder haar oversized leren tas!

Vertel eens wat je over jezelf…
Ik ben Emma, 15 jaar en woon in Opeinde, een klein dorpje in Friesland. Ik zit op het Drachtster Lyceum, natuurlijk in Drachten, en ik doe VWO. Mijn hobby’s zijn shoppen, fotograferen, uitgaan en leuke dingen doen met mijn vriendinnen en vriendje.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Girly, denk ik. Ik ben gek op jurkjes, pumps en ballerina’s! Ook al ga ik naar school ook vaak in een leuke skinny jeans met leuk shirtje. Ik vind het geweldig om voor de spiegel te staan en al mijn kleren uit de kast te gooien en dan gewoon maar passen en combineren! Dan kom je tot eindelijk echt op super leuke outfits. Ik gebruik bij heel veel van mijn outfits, mijn zwarte tailleriem, mijn giletje of een mooie sjaal. Enne, ik kan dus echt niet zonder mijn grote, leren tas van de Invito! Ik heb hem echt altijd bij me, wat ik ook doe. Het is zo superhandig om een grote tas bij je te hebben!

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Dat valt best mee. Al zou ik het wel willen! Maar altijd als ik mijn zakgeld weer binnen heb, ga ik shoppen in Leeuwarden of Groningen. En dan zie ik zoveel leuke dingen dat mijn geld in de kortste keren op is …

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Low-budget! Het is heerlijk om in de uitverkoop overal rond te neuzen en toch iets heel moois te vinden voor bijna niks. Zo kocht ik een heel leuk zwart rokje met strikken van de H&M voor maar twee euro! Voor mijn basics wil ik wel wat meer uitgeven, zoals spijkerbroeken of een goede jas of trui.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Je ziet overal cardigan vestjes! Die zijn ook heel mooi, vind ik. Zelf heb ik een zeegroen/blauw exemplaar. Ik ben er gek op!

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Een gekleurde skinny. Begin zomer 2007 heb ik er eentje gekocht en toen wel gedragen. Maar nu zie je ze overal en ik vind die knalkleuren echt niet mooi! De lichtblauwe en de rode vind ik wel weer mooi.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Groningen, want dat is in de buurt! Ik ga sowieso altijd langs de H&M en de Mango. Maar als ik ga shoppen, kom ik meestal in heel veel winkels in de hoop dat je er misschien nu wel wat leuks vindt. Ik ben één keer in Maastricht geweest; dat was zo super! Er zijn zoveel leuke winkeltjes die je in Groningen en Leeuwarden niet hebt. En de sfeer is daar supergezellig. Ook vond ik shoppen in Andorra heel leuk! Ook al was dat meer om sieraden. Daar rekenen ze geen belasting over goud en zilver, dus super goedkoop!

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Ga gewoon een middag voor de spiegel staan, en ga combineren. Ook al denk je eerst dat het helemaal niet bij elkaar gaat passen. Als je het eenmaal aan hebt kan het er toch super leuk uitzien!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Wees gewoon jezelf. Als mensen je outfit niet mooi vinden, hoeft dat niet te betekenen dat jij het niet mooi vindt!