Fashion

De stijl van… Jules

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Jules, een meisje van 17 die dol is op comfy kleding, zoals lekkere sjaals en Uggs, en graag online vintage accessoires koopt. Kijk maar mee!

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Ik ben Jules, 17 jaar en doe momenteel VWO 5. Vorig jaar heb ik mijn havodiploma gehaald, en omdat ik waarschijnlijk rechten of psychologie wil studeren ben ik daarna VWO gaan doen. Doordeweeks heb ik het erg druk met school, maar in het weekend vind ik het heerlijk om af te spreken met mijn lieve vriend, waar ik al tweeënhalf jaar een relatie mee heb. Verder houd ik erg van afspreken met vriendinnen en lachen met San Hil. Natuurlijk vind ik shoppen ook erg leuk om te doen.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik heb niet echt een uitgesproken stijl. Ik draag gewoon wat ik leuk vind! Ik hou niet van teveel poespas en een overdaad aan sieraden. Ik vind outfits altijd geslaagd als ze simpel zijn, maar toch iets leuks hebben. Als je nieuwsgierig bent, kun je nog even op mijn Stylediary kijken.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
De laatste tijd shop ik veel op het internet, op eBay bijvoorbeeld. Dat is lekker makkelijk en je vindt er van alles! Van vintage tot splinternieuwe dingen en vaak tegen een zacht prijsje.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik koop wat ik leuk vind en let daarbij niet specifiek op merken. Maar qua jeans houd ik erg van Fornarina, die zitten bij mij vaak precies goed. Vintage vind ik ook leuk om te kopen, maar eigenlijk alleen maar accessoires en laarzen. Al moet ik er wel bijzeggen dat vintage leren laarzen niet altijd low-budget zijn, jammer genoeg…

 

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?
Voor mij persoonlijk zijn dat de dikke, grof gebreide sjaals, leuke maillots, capejes en mooie laarzen. Ook mijn Uggs vind ik heerlijk om te dragen in de winter.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Felle, neonkleurige dingen, een hemdje over een longsleeve vind ik ook heel lelijk, gladiator heels is ook niet zo mijn ding en Crocs vind ik echt vreselijk.

 

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Het liefst winkel ik in Amsterdam, ik vind de sfeer daar geweldig. Utrecht vind ik ook erg leuk, maar daar ben ik nog niet heel vaak geweest. Favoriete adresjes heb ik niet echt eigenlijk. Ik ga meestal gewoon naar de ‘standaard’ winkels.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Hij is niet geheim, maar wat ik wel wil zeggen is dat je gewoon lekker moet dragen waar je je goed in voelt en je niks moet aantrekken van wat anderen ervan zeggen. Al helemaal niet van negatieve opmerkingen, vaak is dat gewoon jaloezie!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?
Gewoon jezelf zijn én blijven!