Fashion

De stijl van… Kayleigh

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Kayleigh, een meisje dat geen trends volgt maar wel helemaal gek is op customizen en creëren; zoals eigen knuffels. Haar favo shopstad? Berlijn!

1. Vertel eens wat over jezelf…
Mijn naam is Kayleigh en ik ben 19 jaar. Wat ik leuk vind om te doen is dingen creëren; fotografie is een van mijn passies, samen met knuffeltjes maken en mode.

2. Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Het valt niet echt te omschrijven. Mijn stijl heeft allerlei invloeden. Vroeger was Zui Suicide mijn rolmodel, dus daar heb ik wel wat aan over gehouden. Harajuku inspireert me ook, net zoals vintage, 60’s en 70’s, street, boho, emo, hipster, catwalk, punk, new wave, nerdy… noem maar op. Ik houd van veel kleuren, maar wel zó dat het in balans is. Zelf gecustomizede shit vind ik echt dope. Enne… trends volg ik niet!

3. Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Redelijk veel, Ik woon heel dicht bij het centrum en heb vaak laat les.  Als ik ‘s ochtends iets mis in mijn kledingkast ga ik heel even naar de stad. Aan echte shopdagen doe ik niet echt, meestal vind ik dan toch maar twee dingen. Want ik ben redelijk kieskeurig in kleding…

4. Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Over het algemeen low-budget. Als ik iets vind wat ik echt moet hebben en het kost meer, koop ik het wel. Op prijs let ik niet echt, behalve als het belachelijk duur is.

5. Wat is volgens jou de trend van dit moment?
Zoals ik al zei: ik volg geen trends. Er zijn wel een aantal musthaves waarvan ik denk dat elke meid ze in hun kast moet hebben. Namelijk strakke lange basic shirts (die je als jurkje/rokje kan dragen), een lang vest, panty’s in meerdere kleuren en korte jurkjes. Deze dingen kan je op zoveel manieren combineren!

6. Wat zou jij nooit dragen?
All Stars. Heb nooit begrepen waarom mensen ze mooi vinden. Ik snap dat er een heel image achterstaat en het een bepaalde feeling geeft aan je outfit. Maar ik vind het net clownschoenen!

7. In welke stad shop je het liefst, en wat zijn je favoriete adresjes?
Berlijn! Geweldige winkelstad, en als je aan de grens woont ook nog niet is zo heel erg ver. Er zijn heel veel aparte winkeltjes. Een ervan is “Ass-wear”; een eenmanszaakje, het meisje die de kleding ontwerpt en maakt zit ook achter zelf te naaien. Ze hebben hele originele, mooie kleding en het is ook niet duur!

8. Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Geen geheime, maar wel een hele belangrijke: draag je kleding met trots. Wat anderen mensen denken maakt niets uit zolang jij je er goed in voelt.