Fashion

De stijl van… Laura

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Laura, een 15-jarig meisje dat gek is op panty’s en hakken, niet zo dol op Uggs & Crocs en gráág de kast van haar moeder & oma mag doorspitten.

Vertel eens wat je over jezelf… 

Ik ben Laura, 15 jaar jong. Ik zit in 4HAVO en wil later iets met mode of modefotografie gaan doen. Mijn hobby’s zijn shoppen, leuke dingen doen met vriendinnen en werken aan mijn site www.style-remains.nl.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Poeh, dat vind ik altijd zo moeilijk! Ik hou in ieder geval heel erg van panty’s, die draag ik bijna zeven dagen per week. Ook draag ik (zo veel mijn moeder het toelaat) bijna elke dag pumps. Zonder mijn hakken voel ik me op de een of andere manier veel minder vrouwelijk. Tsja, eigenlijk heb ik van alles wel een beetje: chique, vrouwelijk, streetstyle, en nog wel een paar mixjes.

Shop je veel?

Het valt op zich wel mee, want ik ben bijna altijd in geldnood, hihi. Maar ik ben toch wel één keer per week in de stad te vinden. Wat ik ook vaak doe is “shoppen” in mijn moeders kast, daar vind ik soms iets wat mijn moeder niet meer aandoet of aankan, en dat mag ik dan hebben!

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Low-budget, maar het moet wel van goede kwaliteit zijn. Ik geef niet om merken, als ik iets leuks zie maakt het mij niet uit wáár het vandaan komt. Het wordt niet mooier alleen maar omdat er toevallig ‘G-star’ opstaat.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?

Ik denk toch wel de gladiatorpumps. Alle geweldige bloggers hebben een paar, en ik vind het ook echt super mooi. Jammer genoeg heb ik er zelf nog geen, maar ik hoop ze snel te kunnen aanschaffen.

Wat zou jij nou nóóit dragen? 

Uggs en Crocs, dat zal je mij nóóit in zien. Bij sommige mensen staan Uggs wel leuk, maar ik houd er gewoon niet van. En Crocs, dat is echt het verschrikkelijkste wat ooit op de markt is gebracht!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete  adresjes?

Amsterdam, hoewel ik er bijna nooit kom. Ik hou van winkels zoals de Zara, de Mango, de H&M, en kleine vintage winkeltjes zoals de Zipper of de Episode.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Graaf eens in je moeders of oma’s kast! Grote kans dat ze nog ergens een trui, een rok die jij als taillerok kan gebruiken, een riem of een tasje hebben liggen! Ook tantes of buurvrouwen zijn graafbare personen…

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?

Volg alsjeblieft je eigen gevoel en draag wat je zelf wilt! Het leven is veel te kort om je in te houden.