Fashion

De stijl van… Karlijn

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Karlijn, een 14-jarig meisje dat dol is op oma-style, vintage vondsten en bloemetjesprints. Niet gek voor zo’n jonge fashionista!

Vertel eens wat je over jezelf …

Ik ben Karlijn, 14 jaar oud. Ik hou van winkelen, gek doen, acteren, kleren zelf maken, tekenen, vintage en fotografie. Audrey Hepburn & Mary-Kate Olsen zijn mijn voorbeelden, ik kijk heel vaak op internet en in tijdschriften om ideeën op te doen, en om te kijken hoe zíj hun kleren combineerden.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Ik ben gek op oma dingetjes, dus veel vintage. Andere steekwoorden die op mij van toepassing zijn: gek, vrouwelijk, retro, street, hippie, klassiek en met veel bloemetjes.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Dat ligt er aan; soms heb ik écht iets nodig en dan ga ik na school snel naar de stad. Maar echt góéd shoppen, dat doe ik twee keer in de maand.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Van de low-budget vondsten, alhoewel ik van sommige merken echt alles zou willen hebben. Maar je kunt me ook heel blij maken met de H&M, Zara, Mango of vintagewinkeltjes! 

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?

Sleehakken, omaprintjes, oversized gebreide truien en vesten, die vind ik echt te gek. Natuurlijk nog steeds de skinny jeans, alhoewel je nu steeds meer die flared broeken ziet, waar ik zelf geen fan van ben.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Mij zul je nooit met een Arafat-sjaal zien lopen, en hetzelfde geldt voor Crocs, die vind ik echt afschuwelijk! Maar er is zoveel dat ik niet zou dragen, maar toch vind ik het bij sommige anderen superleuk uit zien!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

In Antwerpen en Berlijn, bij het Kadewe in Berlijn en de Episode in Antwerpen hebben ze superleuke dingen, het liefst zou ik daar elke dag gaan winkelen! Maar als ik gewoon naar de stad hier in de buurt ga, ga ik naar de Zara, Mango, H&M en vintagezaken.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Koop zoveel mogelijk tijdschriften waar je inspiratie uit kunt opdoen, of surf naar Zweedse modeblogs, die meiden hebben soms echt ongelofelijk vette dingen aan. Maak een stijlboek, dat heb ik zelf ook, daaruit kun je steeds weer inspiratie opdoen voor je kleding, en je hebt minder vaak last van miskopen!

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?

Draag wat jíj leuk vindt en waar jíj je goed in voelt, en probeer soms zelf dingen op te pimpen, dan heb je iets origineels. En trek je vooral niets aan van wat iedereen zegt, want jij loopt erin, en niet zij !