Fashion

De stijl van… Kimberley

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Kimberley, een 19-jarige fashionista die gek is op baisc, nude kleuren en pumps. En al die mooie items koopt ze vooral… op het internet!

Vertel eens wat je over jezelf …

Hay, ik ben Kimberley, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Den Helder. Ik ben momenteel bezig met de Pabo; een HBO opleiding om basisonderwijzeres te worden. Ik loop dan ook stage op een basisschool. In mijn vrije tijd werk ik als serveerster in een grand café. Verder ballet ik in mijn vrije tijd, ik hou natuurlijk van winkelen, make-up, uitgaan, uit eten gaan en naar de bios gaan. En ik heb een weblog over fashion en beauty waar ik veel tijd in steek: www.barbiepop.com.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Ik hou van strakke jurkjes met een legging of panty en daarboven dan een baggy vest of shirt. Ik draag vooral zwarte kleding gecombineerd met nude kleuren zoals crème, taupe, beige, tan, peach. Ik haal mijn inspiratie vooral uit streetstyle foto’s. Verder draag ik bijna altijd pumps, behalve als het echt te koud is dan draag ik lekker mijn over-knee laarzen.

Shop je veel?

Ja ik shop ontzettend veel. Bijna elke dag. Ik winkel namelijk vooral veel online. Ik koop voornamelijk veel van Ebay, Asos.com en Topshop. Ook woon ik in het centrum van de stad. In Den Helder valt er niet veel te shoppen maar er is wel een H&M en daar loop ik elke dag wel even binnen.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Low-budget zeker weten! Ik ben gek op de uitverkoop. Lekker snuffelen tussen de bergen rommel in de hoop dat ene leuke shirtje te vinden dat ik altijd te duur vond en nu afgeprijsd is. Ook op Ebay vind ik altijd veel leuke dingen voor een mooi prijsje!

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?

Heroin chique  achtige stijltjes zie ik steeds vaker. Strakke leren rokjes en gladiator heels gecombineerd met een klassieke top om het geheel toch weer wat draagbaarder te maken. Leren jasjes, body-con jurkjes, hoedjes, oversized vesten. Eigenlijk is heel veel goed als je het maar niet perfect combineert; het mag lekker slordig allemaal.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Er is niet echt iets wat ik nooit zou dragen. Ik denk dat ik alles wel kan combineren zodat het toch bij m’n stijl past. Tja Crocs hoef ik denk ik niet te noemen. En ik ben niet echt weg van fel gekleurde sneakers enzo.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Ik hou het toch bij Amsterdam omdat daar zoveel H&M’s zitten. Ik koop het meeste bij de H&M. Verder ken ik in Amsterdam ook veel leuke vintage winkeltjes.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Ik koop veel leuke items bij een meisje op het Ellegirl forum. Zij opent elke maand een bestel topic waar je de leukste dingen kunt bestellen.

Wat wil je nog meegeven aan de Girlscene bezoekers?

Durf eens wat meer. Ik hoor vaak van meiden dat ze bepaalde items echt geweldig vinden maar het zelf niet aan durven omdat ze bang zijn voor reacties van buitenaf. Gewoon doen! Het is echt bevredigend als je gewoon de dingen draagt die je zelf echt leuk vind en je niks aantrekt van anderen!