Fashion

Laura ging naar… Kopenhagen!

Afgelopen november zaten mijn vriendin en ik in een winterdipje en waren toe aan iets leuks. We besloten al snel dat ‘t een weekendje weg zou worden. Maar waar ging de reis naartoe? Londen, Antwerpen of Parijs? Of toch iets zonniger: Milaan, Barcelona, Istanbul? We besloten na even nadenken voor het meer edgy Scandinavië. Het weekendje zou in maart plaatsvinden. Afgelopen weekend was het dan zover en de reis ging naar: KOPENHAGEN!

Van Kopenhagen wist ik niet veel. Het is de hoofdstad van Denemarken, ze hebben er volgens Bassie en Adriaan een kleine zeemeermin en Dyanne Beekman vertelde op televisie dat het ge-wel-dig moet zijn. Nou kan ik je vertellen: dat is het ook!

Kopenhagen is koud, gezellig, cool, edgy, apart, anders en ont-zet-tend fashionable. Vrijwel iedere man of vrouw ziet er tiptop verzorgd uit, om nog maar te zwijgen over de wat jongere meiden. Veel gespotte modeaccessoires:

Het hoofdbandje

De hoofdbandjes waren vaak grote elastieken die op de Bohemien / Ibiza manier werden gedragen, alleen was de rest van het haar dan in een grote knot gedaan!

Gympen

De witte gympjes die je ook bij de H&M kunt vinden, vaak met felgekleurde sokken erin en helemaal afgetrapt.

Nerdbril

Ook de (nep)bril –vaker beschreven in eerdere artikelen op deze site- was een veel geziene trend in de straten van Kopenhagen. Deze bril werd gedragen door man en vrouw en door jong en oud. Hip!

Grote diademen met strikken of bloemen

Deze haaraccessoire zag je ook heel veel. Alle kleuren en vormen, en ook werd hierbij de rest van het haar opgestoken in een rommelige knot.

Nude make-up look

Het lijkt erop dat bijna ieder Deens meisje vrijwel geen make-up gebruikt, afgezien van een beetje mascara en lipgloss. Wel lijken ze allemaal van nature een flinke roze blos op de wangen te hebben, wat natuurlijk makkelijk nagebootst kan worden met wat blush. Om deze look te creëren kun je ook mascara gebruiken die doorzichtig is in plaats van zwart. Dit is verkrijgbaar bij onder andere de HEMA.

Slonzig haar

Veel meiden daar droegen hun haar los, maar het leek alsof dit haar amper geborsteld was! Je krijgt dan een (soort van) strandlook, waarbij het haar soms wel slag heeft en soms niet, en weelderig maar wild om je hoofd hangt.

Pailetten

Pailletjes hebben we ook veel gezien. Op vestjes, truitjes, schoenen en zelfs op leggings!

Verder viel ons ontzettend op dat iedereen daar heel aardig is, en er vrijwel geen arrogantie is. Vaak heb je bij (bijvoorbeeld) het binnengaan van een winkel een onzeker gevoel, wanneer de verkoopster je van top tot teen opneemt. Hier was dit totaal niet het geval, en werden we overal enthousiast ontvangen met het vriendelijke ‘Ha!’. Erg leuk en gezellig!

Mijn aankopen

Hoewel de stad ontzettend overweldigend was, heb ik niet superveel gekocht. Het was gewoon té moeilijk om te kiezen en ik wist van gekkigheid niet wat ik nu wel of niet moest kopen. Stom hè!

Uiteindelijk heb ik een donkerblauw blousejurkje gekocht, dat in de uitverkoop was zonder dat ik het wist (kostte slechts 60 DKK, wat ongeveer 8 euro is!). Ook heb ik een donkerblauwe minirok gekocht.

Mijn vriendin en ik hebben krom gelegen van het lachen, want een minirok heet in het Deens een ‘Nederdel’, hihi. Bij deze minirok heb ik een lichtblauwe legging gekocht. Verder heb ik twee bloemen gekocht, één grijze op een klemmetje voor mijn haar en één rode corsage.

Als laatst heb ik op het vliegveld een ‘Kopenhagenbeker’ van Starbucks gekocht (die spaar ik) en liep ik op het laatste moment tegen mijn grote liefde op: een nieuwe zonnebril! De zonnebril is van het Deense merk Pilgrim. Het is een groot montuur met een witte rand, wat ik al langer erg graag wilde. Deze zonnebril zit tussen de goedkopere en merkzonnebrillen in, hij kostte namelijk zo’n € 75,-. Ik ben er superblij mee!

En, hoe vinden jullie Denemarken klinken? Of ben je zelf al eens in Kopenhagen geweest?

Door Laura