Fashion

De modeblog van…Maria Nguyen

De eerste modeblog die we in de nieuwe rubriek ‘de modeblog van…’, in de schijnwerpers zetten is www.vanillascented.com, de blog van Maria Nguyen. Maria is een 19-jarige fashionista en woont in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Ze studeert en in haar vrije tijd houdt ze er van om te… shoppen!

Maria heeft sinds december 2007 haar eigen modeblog.  Hier post ze foto’s van zichzelf, nieuwe aankopen, inspirerende dingen en van wannahaves.

Maria beschrijft haar kledingstijl als ‘‘laidback, simpel en cool’’. Als je naar de foto’s op haar blog kijkt zie je dat studs een steeds terugkerende factor in haar kleding zijn, net zoals de kleuren wit en zwart. Maria: ‘‘Op dit moment houd ik van de kleuren mintgroen, koraalrood en nude. Maar mijn favoriete kleur zal altijd zwart, zwart en nog eens zwart zijn!’’

Haar inspiratie haalt Maria van de catwalk, streetstyle en andere modeblogs. Shoppen doet ze het liefste bij vintage winkels: ‘‘Daar vind ik altijd de grootste schatten! Ik hou er van om iets te vinden dat uniek is en niemand anders heeft.’’ Om haar kleding meer ‘eigen’ te maken, doet ze aan  DIY (Do It Yourself): zo pimpte ze een leren jackje door er studs op te bevestigen.

Laatste aankoop: ‘‘Een paar zwarte suède leren laarzen van Acne Jeans! Mijn beste aankoop van dit jaar.’'

Mode-icoon: ‘‘Ik heb er meerdere! Bijvoorbeeld Chloë Sevigny, Mary-Kate Olsen en Jen Brill.’’

Must have item: ‘‘Schoenen! Schoenen kunnen een outfit honderd keer beter maken.’’

Door Melissa Sluyter