Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn vriend was gokverslaafd

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat vertelt dat haar vriend gokverslaafd was. 

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Anderhalf jaar geleden begon het allemaal. Mijn vriend gedroeg zich vreemd, alsof hij iets voor me achterhield. Ik was eerst bang dat hij vreemdging, of weer contact had met zijn ex. Toen we net samen waren had ik namelijk e-mails gevonden tussen mijn vriend en zijn ex, over dat hij weer een relatie met haar wilde, maar dat dat niet kon omdat hij met mij was en ontzettend veel van me hield. Later kwam ik er achter dat hij een paar keer bij haar op bezoek was geweest, terwijl hij daarover loog tegen mij door te zeggen dat hij naar de sportschool was. Uiteindelijk hebben we dat allemaal uitgepraat en heeft hij al het contact met haar verbroken.

Hun huis werd te koop gezet om definitief van haar af te zijn en al het contact dat volgde, kreeg ik te lezen. Langzaam maar zeker ging ik mijn vriend weer vertrouwen, tot anderhalf jaar geleden. Ik voelde dat er iets niet klopte en checkte stiekem zijn telefoon en mails, maar ik kon niks verdachts vinden. Toen ik op de knop ‘verwijderde berichten herstellen’ klikte, zag ik dat hij mails van een goksite had verwijderd. Ik scrollde erdoorheen en zag dat hij enorme bedragen had vergokt in een hele korte tijd. Nadat ik van de schrik bekomen was, confronteerde ik mijn vriend hiermee. Hij had overal een antwoord op en zei dat hij het ook allemaal weer terug had gewonnen en dus eigenlijk (bijna) geen verlies maakte. Naïef als ik was ging ik er verder niet op in, maar het bleef aan mij knagen. 

gokken gokverslaafd
Een week later ging het niet meer en barstte de bom. Ik was boos en verdrietig en mijn vriend dacht dat we wel een break konden gebruiken. Ik werd nog bozer en verdrietiger en uiteindelijk besloten we om juist vaker tijd voor elkaar te maken en leuke dingen te doen. Het ging weer een paar weken goed.

Op een donderdagavond kreeg ik telefoon van mijn vriend dat hij halsoverkop naar zijn ouders was gegaan omdat zijn vader waarschijnlijk ontslagen zou worden wegens bezuinigingen. Hij wilde er graag voor zijn vader zijn en omdat ik aan het werk was, ging hij alleen. Ik vond het maar vaag allemaal, maar veel meer dan afwachten kon ik niet doen. Nadat ik al 3 uur thuis was, had ik nog steeds niks van mijn vriend gehoord. Ik belde op zijn mobiel, maar die nam hij niet op. Toen ik naar zijn ouders belde, nam mijn vriend zelf op en zei dat hij de tijd vergeten was en dat hij er direct aan zou komen. Aangezien het een uur rijden was en ik de volgende dag weer vroeg op moest, ging ik maar naar bed.

Toen ik de dag erna in bus van werk naar huis zat, belde mijn vriend om te vragen of ik die avond naar mijn ouders kon gaan. Ik vroeg hem waarom en hij zei dat zijn ouders op bezoek waren en dat hij een aantal dingen moest regelen. Op dat moment wist ik dat het helemaal mis was… Aangezien mijn vriend erop aandrong om niet thuis te komen, belde ik een vriendin om te vragen of ze die avond thuis was zodat ik naar haar toe kon gaan. Ineens belde mijn vriend weer om te vragen of ik alsjeblieft toch thuis kon komen omdat ik er ook bij moest zijn. Oké dan, vriendin weer afgebeld, en op naar huis. 

Toen ik thuis kwam zat mijn vriend huilend op de bank, mijn schoonouders zaten zwijgend naast hem en ik voelde dat iedereen boos, gespannen en verdrietig was. Mijn wereld stortte in toen mijn vriend zei: ‘Lieverd, ga alsjeblieft bij me weg nu het nog kan, ik wil jou niet in deze ellende meetrekken. Ik heb een gokverslaving en heb ondertussen enorm veel schulden. Het zal jaren duren om hieruit te komen, alsjeblieft, lieve schat, kies voor jezelf!’ Ik wist niet hoe ik moest reageren, ik kon alleen maar huilen. 

Hij is hierdoor ontzettend veel kwijtgeraakt. Naast geld ook zijn vrienden, zijn baan en het vertrouwen van de mensen om hem heen. Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem, ondanks de ellende, te laten gaan. Tuurlijk, hij heeft het aan zichzelf te danken, maar in voor- en tegenspoed, dat is de kern van onze relatie. Nu, anderhalf jaar later is hij op de goede weg. We zijn (samen) verhuisd naar een andere stad, hij had al snel een andere baan gevonden, loopt bij de verslavingszorg en hij heeft al een aardig deel van zijn schulden afbetaald. Mijn vertrouwen in hem komt langzaam maar zeker terug, soms heb ik nog wel even een dipdagje en dan kan ik alleen maar huilen. Maar aan onze relatie twijfel ik niet meer. Ik weet zeker dat we hier samen sterker uit zijn gekomen en dat, zodra echt alles afbetaald en voorbij is, we een geweldige toekomst tegemoet gaan.

Lees ook: 

Beeld: iStock