Fashion

Opnieuw een weekendje Maastricht

Zoals jullie weten ben ik gek op de stad Maastricht. Eerder schreef ik er bijvoorbeeld al een report over.

Vorige week toog ik weer naar deze mooie stad in het zuiden, samen met een vriendinnetje. We sliepen in het Beaumont hotel, een best sjiek hotel aan de “andere kant van de Brug”, in Wyck. Dat is de wijk aan de oostkant van de stad. Als je de brug overloopt, ben je in het echte centrum, met alle winkels. En ook fijn: het station van Maastricht ligt in Wyck, dus het was maar 5 minuutjes lopen naar het hotel.

Het Beaumont is echt een klassiek hotel maar met een hip interieur. Het doet aan de buitenkant een beetje Frans aan, net alsof je in Parijs bent!
De kamer was lekker ruim en als een soort zolder; als je de deur binnenkwam moest je eerst een trap op. Daar aangekomen was er een tweede grote kamer met een enorm kingsize bed, grote televisie, zithoek en grote badkamer (met een heel erg lekker bad).

Het hotel aan de buitenkant

De ontbijtzaal

De slaapkamer

De badkamer

Leuk detail: je kunt als gast allerlei dvd’s lenen bij de receptie. Zo heb ik met m’n vriendin ’s avonds – hoe girly – Pretty Woman zitten kijken!

Het hotel heeft nu een nieuw arrangement, genaamd ‘Luna Rossa’, daarbij krijg je: twee overnachtingen in een comfort kamer, uitgebreid ontbijtbuffet ,’gelato misto’ 6 bolletjes ijs naar keuze bij ijssalon ‘Luna Rossa’ en een broodje & drankje bij ‘Semplice e Buono’ (superlekker Italiaans restaurant). Het arrangement kost € 118,50, maar da’s dus voor twee dagen!

Ook superleuk: de Maastricht Treaty. Dat is een soort sleutelhanger met een soort fotowaaier eraan die je in het hotel krijgt. Op elke foto staat iets van Maastricht, bijvoorbeeld een winkel, gebouw of restaurant. Als je gaat wandelen kun je langs alle foto’s op de kaartjes lopen en heb je dus een superleuke wandeling! Bij een aantal kaartjes zit ook een bon; als je die laat zien in de betreffende winkel of restaurant, krijg je een cadeautje of korting. Erg leuk, vooral omdat er ook chocolawinkeltjes bijstaan 😉

In mijn vorige report schreef ik al over mijn favoriete koffiezaak (Coffee Lovers) en favoriete restaurant (Barsserie Appart). Daar ben ik – wat een verrassing – weer geweest. En dit keer fotootjes gemaakt! Wil je meer weten over deze zaken, check dan het report van vorige keer.

Coffee Lovers

Barsserie Appart