Fashion

19 tips voor een opgeruimde kledingkast

Na al dat koude weer, is het tijd voor een kleine makeover in je kledingkast. De warme, dikke truien kunnen weer worden opgeborgen en je zomerkleding mag naar voren. Het wordt tijd dat je weer eens wat weg doet en misschien wat aanvult. Een nieuw seizoen betekent een nette kledingkast. Maar hoe moet je beginnen en hoe gooi je dingen weg? Wij hebben hier een paar goede tips die je helpen met het opruimen van je kledingkast. 

♥ Tip 1: Vraag eerst of je moeder of een vriendin wil helpen met het organiseren van je kledingkast. Zij zijn kritischer en kunnen je eerlijk vertellen wat je moet houden of misschien weg moet gooien. 

♥ Tip 2: Pas eerst alle winterkleding en kijk of je het wil bewaren. Alles wat je afgelopen winter niet hebt aangehad, en zeker van weet dat het niet binnekort weer in de mode is, stop je in een grote plastic zak.

♥ Tip 3: Doe hetzelfde met je zomerkleding. Pas eerst alles om te kijken of je het nog aankan en hoe het staat. Te klein of niet meer leuk? Stop het in een pastic zak. 

♥ Tip 4: Verkoop je oude kleding, geef het aan een goed doel of aan je buurmeisje. Of je gooit oude kleding gewoon weg als het er niet meer uitziet.

♥ Tip 5: Alle winterkleding die je houdt, vouw je op op en leg je op de onderste planken van je kast, die dikke truien zal je (hopelijk) voorlopig niet meer nodig hebben. 

♥ Tip 6: Leg/hang je meest gedragen kledingstukken op ooghoogte, die heb je het vaakst nodig en moet je snel kunnen pakken.

♥ Tip 7: …Of hang juist de jurkjes die je minder draagt op ooghoogte, zodat je deze sneller ziet als je in de ochtend voor je kast twijfelt over wat je aan moet. 

Kast opruimen ♥ Tip 8: Alle shirtjes, hemdjes en truitjes vouw je op en leg je op planken, gesorteerd. Dus: hemdjes bij hemdjes, etc. Alle bloesjes, jurkjes en vestjes hang je op aan hangers.

♥ Tip 9: Rokken en shorts kan je het beste met kliphangers ophangen. 

♥ Tip 10: Sorteer ook je broeken. Maak een stapel jeans, zwart, stoffen broeken en joggingbroeken. 

♥ Tips 11: Hoeden kunnen het best worden opgeborgen. Maar je kan je petten en hoeden ook op je kast leggen waardoor je ze kan zien. Dan draag je ze ook sneller.

♥ Tip 12: Het is slim om je onderbroeken en sokken in dozen te doen, in de la. Zo blijft het gesorteerd en netjes. Je bh’s doe je in een andere la. Als je geen lades of ruimte hebt, stop je die in een andere doos en zet je de drie dozen boven of onder je kast. 

 

Een bericht gedeeld door RHONKS LUXURY (@rhonks) op

♥ Tip 13: Gebruik allemaal dezelfde hangers. Dit ziet er verzorgd en geordend uit. 

♥ Tip 14: Voor je schoenen is het handig om een schoenenrek aan te schaffen. Maar als dit niet past in je kamer kan je ook gewoon in een doos onder je bed doen, zo blijven ze stofvrij. Je vier meest gebruikte schoenen zet je in de hal. 

♥ Tip 15: Gebruik de ruimte en hoogte. Het is slim om je kleding op te stapelen en een zo hoog mogelijke kast te hebben. Je kan ook dozen op je kast zetten, benut de hoogte. 

♥ Tip 16: Stop lichtjes in je kast zodat je kunt zien wat er ligt en wat je pakt. 

♥ Tip 17: Om ruimte te besparen kan je ook manden op je bed zetten, of als je lades aan je bed vast hebt zitten kan je daar je winterkleding in kwijt. 

♥ Tip 18: Als je het handig vindt kan je je kleding op kleur sorteren. Dit maakt het nog overzichtelijker. 

♥ Tip 19: Label je compartimenten. De plank jeansbroeken krijgt een label, de plank shirts krijg een label, enzovoort. 

Lees ook: 

Bron: Apartmenttherapy.com, Whattowear.co.uk, Realsimple.com | Beeld: iStock