Fashion

De stijl van… Ilse

In de nieuwe rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Ilse, ze is dol op fotografie, schilderen, muziek en mode. Als ze de loterij zou winnen, zou ze alles kopen van haar favoriete labels als Lanvin, Balenciaga en 3.1 Phillip Lim.

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…

Ik ben Ilse, 17 jaar oud en ik woon in regio Amsterdam. Ik hou van fotografie, schilderen, muziek en mode. Sinds kort ben ik erachter hoe onze naaimachine werkt, dus momenteel ratel ik er op los met dat ding! Verder heb ik een blog, http://kaachuu.blogspot.com waar ik van alles en nog wat op zet, van mode tot kunst en muziek.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Vandaag val ik misschien te typeren als een Engelse nerd zonder geld (lees: onverklaarbare gaten in kleding e.d.), verdwaald in het centrum van Parijs. Het verschilt van dag tot dag, ik laat me door een hoop inspireren: buitenlandse blogs, lookbooks, oude tijdschriften, een omaatje op straat. Zwart, grijs en poedertinten,gecombineerd met doffe kleuren en studs zijn wel mijn favoriet.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Ik ga niet vaak bewust shoppen. Ik ben misschien vijf of zes keer per jaar in Amsterdam te vinden voor een serieuze shopsessie. Ik werk wel om de hoek bij een tweedehands zaak, daar ga ik na m’n werk vaak eventjes naar binnen. Om altijd wel weer met iets naar buiten te komen… Ik koop ongemerkt wel redelijk veel kleding, denk ik.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Ik ben een echte koopjesjager, dat heb ik van mijn moeder, haha! Mijn favoriete winkel is H&M, omdat het goedkope basics heeft. Ook koop ik veel vintage, in kringloopwinkels, op rommelmarkten en via eBay. Ik ben momenteel wel aan het sparen voor een paar mooie statement pieces zoals Zara-pumps.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

Momenteel leven voor mijn gevoel de 80’s weer op, met veel schoudervullingen en neonkleurtjes. Maar volgens mij wordt het seizoen AW10 een stuk soberder, als ik kijk naar m’n favorieten als Lanvin, Balenciaga en 3.1 Phillip Lim. Labels als het grungy Doo.Ri gaan hopelijk hun opmars maken volgend seizoen!

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Jaren geleden had ik zo’n ‘furry’ truitje, in het paars met roze. Als 10-jarige vond ik dat geweldig, maar ik leek wel een paarse Pino! Dat doe ik niet snel meer aan, haha!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

London, London! Volgende maand ga ik er heen en dan gaan we zeker weten naar Dover Street Market, de winkel van Rei Kawakubo. Al is het meer kijken dan kopen…

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Fashion is fun, dus durf er wat unieks mee te doen! Als je dat met trots doet, kan niemand je wat maken. Word je uiteindelijk een stuk blijer van.