Fashion

De stijl van… Iris

In de nieuwe rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Iris, een meisje dat dol is op mode, fotografie, kunst en muziek. Haar grootste hobby is shoppen, ze bekijkt graag modeblogs en houdt haar eigen modeblog bij.

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…

Ik ben Iris en ben 15 jaar. Momenteel ben ik derdejaars VWO en woon in een dorpje dichtbij Arnhem en Nijmegen. Ik ben dol op mode, fotografie, kunst, het lezen van modetijdschriften en muziek. Mijn grootste hobby is, zoals je wel zal verwachten, shoppen! Verder bekijk ik graag modeblogs en houd ik mijn eigen modeblog bij (badhairdayblog.blogspot.com).

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Mijn stijl is eigenlijk een mix tussen heel veel stijlen. Ik mix stoere items vaak met schattige items. Ik combineer een schattig bloesje bijvoorbeeld met een studriem en gladiatorheels, en een lief bloemenjurkje met een leren jasje. Ik hou van hoge hakken, maar platte schoenen zoals gladiatorsandaaltjes en jazzschoentjes vind ik ook heel leuk!

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Het ligt er helemaal aan hoeveel geld ik die periode te besteden heb. De ene keer shop ik minstens één keer in de week, maar er zijn ook periodes dat ik maar één keer in de maand shop.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Ik ben echt van de low-budget vondsten! Ik ga heel vaak naar tweedehands winkeltjes en markten, daar vind ik vaak leuke goedkope dingetjes die bijna niemand anders heeft. In winkels kijk ik vaak naar sale en vooral in de wat duurdere winkels. Je kunt dan kleding van goede kwaliteit scoren en ook nog eens niet duur. Verder ben ik vaak in de H&M en de Zara te vinden. Ik koop liever veel voor weinig geld dan één ding dat heel duur is.

Wat is volgens jou dé trend van dit moment?

De rockchick stijl zie ik de laatste tijd heel veel. Leren jasjes, spijkerjasjes, studs, gebleekte spijkerbroeken, panty’s en broeken met gaten erin, stoere blazers, kant. Verder zie ik ook heel veel oudroze en nudekleuren, bloemenprintjes, hoge spijkershorts en op Balmain geinspireerde paradejasjes!

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Ik denk dat ik nooit wijde broeken zal gaan dragen. Bij sommige mensen staat het best mooi, maar ik hou het gewoon bij de skinny! Ik zal ook nooit harembroeken dragen die een heel laag kruis hebben, sommige harembroeken vind ik best leuk, als het kruis maar niet té laag hangt. Verder vind ik van die veel te lompe nikes echt niet mooi, vooral niet als er van die neonkleurige veters in zitten.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Ik shop het meest in Arnhem en Nijmegen, omdat ik daar vlakbij woon. Daar ga ik gewoon naar de standaardwinkels zoals de H&M. Eens in de zoveel tijd ga ik in Duitsland shoppen, meestal gaan we dan naar Oberhausen. Daar is een heel groot overdekt winkelcentrum met allemaal leuke winkels die je in Nederland niet hebt. Ik vind het heel leuk om daar te winkelen, omdat alles daar zo goedkoop is en niemand in Nederland ermee loopt. Forever 18 (dat is dus niet hetzelfde als Forever 21) in Duitsland vind ik een leuke winkel, ik vind daar altijd de mooiste basics en accessoires.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Als je iets in een winkel aan het passen bent, probeer dan altijd te bedenken met wat voor items uit je kledingkast je het zou kunnen combineren. Zo kun je miskopen voorkomen!