Fashion

De stijl van… Yara

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Ik ben Yara, een 20-jarige studente Communicatiewetenschap uit Amsterdam. Mode is een grote hobby. Sinds een paar maanden heb ik een eigen modeblog (http://thischicksgotstyle.blogspot.com) waardoor ik er nog actiever mee bezig ben. Ook volg ik een fotografiecursus en hoewel ik nog veel moet leren is dat echt een nieuwe hobby!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik denk dat mijn outfits vaak iets vrouwelijks en iets stoers hebben. En ze zijn altijd goed één geheel.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Ongeveer een keer per week neem ik uitgebreid de tijd, en dan ga ik ergens die week nog even kort de stad in. Verder bezoek ik elke week wel wat online shops als Topshop en Asos.com.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Met een studentenbudget shop ik vooral low budget, designer items komen later wel! Ik vind dat je wel kunt ‘investeren’ in wat duurdere (designer)items als een goede tas, jeans en pumps om je low budget outfits wat extra’s te geven.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?
Jaren ’80-invloeden als brede schouders, pailletten en studs blijven hip en worden meer gecombineerd met rijke stoffen als zijde, fluweel, leer en kant. De nieuwe herfst/winter mode draait, in mijn ogen, om stoere, onafhankelijke vrouwen die van luxe houden en niet bang zijn om op te vallen met hun kleding.

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Kleding met ruffles en jurkjes die vanaf je nek wijd uitlopen staan me niet zo goed, die probeer ik dus meestal te vermijden.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Amsterdam is een heerlijke shopstad. Als echte Zara-addict bezoek ik sowieso Zara en H&M in de Kalverstraat. Raak en Noon zijn leuke winkels in de Leidsestraat en in de 9 straatjes vind je leuke boetiekjes, zoals Lock, Stock & Barrel en natuurlijk de nieuwe Acne winkel. Internationaal vind ik Londen, New York en Hong Kong geweldige shopsteden.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Bij het ontwikkelen van een eigen stijl kun je het beste beginnen met een sterke basis. Koop dus eerst items als een mooi wit shirt, een zwarte blazer, een jurkje met print, een zwarte leren tas en een goede skinny jeans. Vanuit een sterke basis voeg je dan steeds wat aparte items toe.