Fashion

De stijl van… Jael

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Jael!

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s?

Mijn naam is Jael, ik ben veertien jaar en kom uit Castricum. Ik zit nu in de derde klas van de Havo. Mijn hobby’s zijn dansen, zingen, lachen, op Girlscene kijken en bezig zijn met mode. Als ik mijn havo diploma heb gehaald wil ik overgaan op VWO en daarna psychologie gaan studeren. 

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Ik heb de ene dag zin in iets schattigs en de andere dag ben ik meer van de rocklook. Ik ben de laatste tijd wel helemaal weg van blazers en platte schoentjes. Ik kan mijn stijl niet echt in één woord omschrijven.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Vergeleken met andere meiden shop ik niet zo veel. Ik winkel minimaal één of twee keer per maand, dan koop ik ongeveer drie dingetjes per keer.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Zeker van low-budget vondsten. Hier en daar heb ik af en toe wel een duur merk. Maar over het algemeen vind ik het wel fijner om veel te kopen voor een klein bedrag.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

De trend van dit moment zijn volgens mij de studs, maar wel op een subtiele manier. En streepjes vind ik ook geweldig. Volgend seizoen zullen we denk ik meer gaan zien van de grungelook.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Zeg nooit nooit. Maar als ik dan toch nóóit zeg, zeg ik lekker cliché Crocs. Die schoenen zouden verbannen moeten worden. 

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Het liefst shop ik in London en dan natuurlijk Topshop en Primark, maar ook Portobello Road is geweldig. Maar aangezien ik daar niet zo vaak kom ga ik toch maar voor Amsterdam. Daar ga ik sowieso even naar de H&M, Zara en Bershka. Laatst was ik naar de Negen Straatjes. Ik vond het over het algemeen echt prachtig om te bekijken maar het ging toch mijn budget wat te boven. Hoewel ik de tweedehands winkel Episode wel erg leuk vond.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Draag wat je leuk vindt en who cares wat andere mensen ervan denken. Als jij maar blij bent met wat je draagt!