Fashion

De stijl van… Sarah

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Sarah!

Vertel eens wat je over jezelf …

Ik ben Sarah, 16 jaar en zit in havo 5. Ik heb al bijna ander half jaar een heel lief vriendje. Ik heb bijna heel mijn leven geturnd, dat kan nu helaas niet meer door een blessure aan mijn knie, dus ik heb een nieuwe hobby gevonden: mode. Ik zit een paar uur per dag op modeblogs en maak af en toe zelf foto’s voor mijn eigen blog. Ik wil volgend jaar ook iets met mode gaan studeren, maar ik weet nog niet precies wat. Eerst maar even mijn havo halen, haha!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Het is niet echt te omschrijven. Ik doe iets aan zoals ik me op dat moment voel, en dat is de ene keer een schattig jurkje en de volgende dag een stoere jeans met een colbertje.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Nee, helemaal niet vaak! Ongeveer om de maand. Ik ga wel soms even snel de stad in. Maar ik woon niet echt dicht bij een grote stad en heb het eigenlijk altijd te druk met school en andere dingen. Wel kijk ik vaak even in de kast van mijn moeder of zusje, daar vind je ook nog wel eens leuke items.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Vaak toch wel iets duurdere merken maar dat komt vooral omdat ik altijd lang spaar voordat ik ga winkelen en ik dan ook echt goede kwaliteit wil. Maar ik ben ook net zo blij met een supermooi en goedkoop shirtje uit de sale! Het maakt mij dus niet echt uit.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

De ‘Balmain-stijl’ is echt de stijl van nu! Iedereen loopt er tegenwoordig mee en je ziet het in iedere winkel liggen. Ik denk dat de stijl van nu een beetje blijft doorzetten. Dus pailletten, studs en de colbertjes. Wel denk ik dat de stoffen nog iets ‘luxer’ worden en er iets meer kleur komt in de lente.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Crocs, ik snap gewoon niet dat mensen daarmee durven te lopen. En je zou mij ook nooit zien in een gekleurde jeans, zo’n roze of gele. Dan voel ik me gewoon net een clown. Voor de rest trek ik wel alles aan!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

In Haarlem, ze hebben daar zoveel leuke winkeltjes die je niet veel in andere steden ziet. En het is er ook nog eens super gezellig! Mijn favoriete adresje is PLAYERS in Haarlem, super duur maar met sale van 70% heel leuk. En VILA blijft ook een favoriet, ze hebben daar altijd wel iets leuks.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers

Durf jezelf te zijn en heb vertrouwen in jezelf! En dat straal je dan ook uit, dan zie je er tien keer zo mooi uit in je kleding. En dat zal iedereen zien!