Fashion

Jassentrends najaar 2010

Investeer dit najaar in een goede, warme en comfortabele winterjas. Er is keuze genoeg! Wij hebben de trends in jassen, voor aankomend najaar, voor je op een rijtje gezet.

jasmantel

MANTEL
Dé modekleur dit najaar is camel. Ook beige-, zand- en cognactinten zijn de kleuren voor je winterjas aankomend seizoen. Een jas die meerdere keren voorbij kwam op de catwalk was de manteljas, zoals bij de show van Chloe en Michael Kors. Ook leuk met een leren riempje bij de taille.

minimalisjas

MINIMALISTISCH
Een jas zonder poespas, waar zelfs de knopen niet zichtbaar zijn dankzij de blinde sluiting. Zakelijk, vrouwelijk en helemaal hip dit seizoen. Gezien bij Céline en Jil Sander.

aviator jas

AVIATOR
De pilotenjas, de ‘aviator’: een stoere leren jas met grote lamswollen kraag, grove gespen en diepe zakken. Onder andere gezien bij Burberry Prorsum.

parkajas

PARKA
De Parka is er in verschillende varianten en erg gewild in groentinten. Het heeft een landelijke en stoere uitstraling. Onder meer Marc by Marc Jacobs en Vanessa Bruno stuurden de Parka de catwalk op.

houtje touwtje

HOUTJE-TOUWTJE
Dit doet ons denken aan vroeger, aan beertje Paddington. Deze klassieker met houtje-touwtje sluiting zien we aankomend najaar in het modebeeld. Wil je het echt goed doen? Kies dan voor een ruitmotiefje en houten knoopjes.

capejas

CAPE
De meest originele jas deze winter is de cape, gezien bij Louis Vuitton. Het is vernieuwend en gemakkelijk om aan te trekken! Zowel mooi in het lang als kort, met of zonder capuchon/kraag. Ook de cape is verkrijgbaar met een ouderwets houtje-touwtje sluiting.

Welke jas heeft jouw voorkeur voor aankomende winter?

Foto’s: style.com, net-a-porter.com

door Marjolein