Fashion

De stijl van… Romee

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Romee, een meisje van 14 met een grote voorliefde voor mode. Zo heeft ze haar eigen fashionblog en is ze fan van zwart leer & fake fur.

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…

Ik ben Romee, sommigen van jullie kennen mij misschien als River, dat is een bijnaam die ik gebruik voor mijn blog. Ik ben 14 jaar oud, en ik zit momenteel in 3 VWO. Naast mijn school heb ik ook een eigen fashionblog, dans ik graag en ben ik altijd in voor een feestje.
 
Hoe zou jij je stijl omschrijven?
 
Ik heb niet echt een bepaalde naam voor mijn style. Ik vind het leuk om een eigen interpretatie aan mode te geven. Ik volg de trends, maar alleen wat ik mooi vind en waar ik me prettig in voel. Momenteel ben ik helemaal fan van zwart leer en fake fur, maar ook van een wat klassiekere look.
 
Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
 
Als ik veel geld heb ben ik elke week wel even in de stad te vinden. Maar ik ben natuurlijk ook nog maar 14, zoveel heb ik niet om uit te geven. Maar áls ik veel geld heb gaat het merendeel zeker op aan kleding, haha…
 
Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
 
Low-budget… for sure! Als ik ouder ben en mijn eigen (bakken met) geld verdien zou ik mijn Zaraatjes natuurlijk graag met designerstukken van Balmain en Acne combineren, maar daar heb ik nu simpelweg het geld nog niet voor. En daarnaast vind ik het altijd heerlijk als ik een perféct item vind voor weinig.
 
Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?
 
Veel bloggers, maar ook gewoon de mensen op straat, zijn op het moment helemaal weg van de grunge trend. Leer, studs, ruitjes, ‘gothic geïnspireerde’ sieraden.. noem maar op. Ik denk dat je dat volgend nog steeds veel ziet, maar ik denk ook dat je een wat zachtere look gaat zien. Daarbij moet je vooral denken aan poederroze en bloemenprints, en gedrapeerde stoffen.
 
Wat zou jij nou nóóit dragen?
 
Het standaard antwoord wat de meesten hier altijd geven is Crocs. Maar ik geloof er heilig in dat alles wat op het eerste gezicht misschien afschuwelijk lijkt op een bepaalde manier mooi kan zijn, mits het goed gecombineerd is. Maar misschien zijn Crocs wel de uitzondering op die regel, haha.
 
In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
 
Barcelona is echt dé perfecte shopstad voor mij! Maar ietsje dichter bij huis is toch Amsterdam. En ik vind ook dat Rotterdam echt geweldig is de laatste tijd. Ik houd ervan om langs kleine boetiekjes te gaan voor bijzondere stukken, maar loop ook altijd even bij de ‘standaard’ winkels als H&M en Zara binnen.
 
 Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
 
Replace fear for the unknown with curiosity. Wat ik daarmee bedoel:”laat je inspireren door dingen die je raar vind of niet kent. In het leven op zich, maar zeker ook op het gebied van mode. Om je eigen stijl te vinden moet je geïnspireerd worden en nieuwe dingen proberen!