Fashion

Jeanstrends najaar 2010

Het meest gedragen kledingstuk aller tijden is de spijkerbroek. De spijkerbroek is geschikt voor bijna alle gelegenheden omdat hij zoveel verschillende wassingen, pasvormen en stijlen kent. Deze winter is het wederom een belangrijk item in onze kledingkast. Kijk mee naar de trends onder de spijkerbroeken voor aankomend najaar!

hogetaillebroek

Jaren ’70 hoge taille broek
De hoge taille broek, geïnspireerd door de jaren ’70, gaan we weer vaker zien. Deze broek gooit de proporties helemaal om. Je benen lijken langer en het bovenlijf korter. Maak dit effect extra groot door er een paar hoge hakken onder te dragen. Hoge taille broeken hebben wijde pijpen en zijn super vrouwelijk doordat -ie bij de buik, billen en bovenbenen smaller is.

relaxte rechte losse broek

De relaxte rechte broek
De spijkerbroek met een fijne pasvorm: een rechte pijp en het zit losjes bij de bilpartij, a la de boyfriend jeans. Het oogt nonchalant en je kunt er goed in bewegen. ’S Avonds gooi je er een strak truitje bovenop en rol je de pijpen een beetje omhoog, zodat de hakken zichtbaar worden. Wie dat ook doet? Sienna Miller!

lappenjeans

Vlakverdeling
Vroeger verbloemde je een scheur in je favoriete spijkerbroek door er een ander stukje spijkerstof op te naaien. Dat komt nu terug, maar dan in grotere vorm. Als een soort jeans in vlakverdeling! De verschillende stofjes spijker lopen bij deze jeans, zonder voelbare naad, in elkaar over. Verkrijgbaar in diverse kleuren en stoffen. Bijvoorbeeld spijker met een stukje leer of suède.

jaren 50 jeans opgerolt skinny

Jaren ’50 jeans
Een strakke donkere jeans, die iets te kort oogt, met nauwe broekspijpen. Deze kun je oprollen, of soms zit er een ritsje bij de enkel. De broek heeft een jaren ’50 gevoel maar is alles behalve ouderwets. Kittig, eigenwijs en gemakkelijk te combineren met diverse tops.

grafitti pants

Graffiti jeans
De spijkerbroek met een grafische print: een echte eyecatcher en laat zich daarom goed combineren met een basis top, bijvoorbeeld een vest of een simpel shirtje. Je vindt deze trend ook vaak in jeggings (jeansleggings) terug.

skinny cargo pants

Skinny Cargo Jeans
De normale cargo broek, van enkele jaren geleden, is totaal niet flatteus. Hij is recht, je kunt de broekspijpen losritsen en dan de zakken… die hebben de grootte van een plunjezak. Nee, charmant is anders. Vandaar dat de Skinny Cargo wel erg in trek is onder de vrouwen. De Skinny heeft het worteleffect, waarbij de broekspijp nauw sluit om je enkel en daardoor je figuur beter zichtbaar wordt. Nog steeds stoer, maar veel vrouwelijker.

herfsttinten broek

Denim in herfstkleuren
Ook in de herfst kun je broeken met een kleurtje dragen. De pastelkleuren van afgelopen zomer hebben zich omgezet in donkere herfsttinten, zoals aubergine, mosterd- en olijfgroen. De kleuren bordeaux rood en diep paars doen het ook erg goed.

Welke soort spijkerbroek is jouw favoriet?

Foto’s: refinery29

door Marjolein