Fashion

De leukste hotspots van Manhattan

New York City is een geweldige stad, met meer dan 8,2 miljoen inwoners, en maar liefst 789,43km² groot. Er is zoveel te zien en zoveel te doen! Daarom hier een lijstje van de wat onbekendere, maar zeker bezienswaardige restaurantjes, bars en winkels in Manhattan.

manhattan

Uitgaan

Hudson Terrace, een luxueuze rooftop bar/club/lounge in Midtown NY, geweldige avond gegarandeerd. (621West 46th Street, tussen 11th en 12th avenue, www.hudsonterracenyc.com)

Pink Elephant. Een van de beroemdste houseclubs van NY, en niet voor niets. (35East 21st street, www.pinkelephantclub.com)

– Voor een meer relaxte sfeer raad ik Marie’s Crisis Café aan, een fijne pianobar (wat begon als bordeel) in West Village. Ook door de locals erg geliefd! (Grove street 59, tussen 7th ave en Bedford Street).           

230 Fifth is een bar/lounge op een dakterras waar je tussen de palmbomen van een prachtig uitzicht op het Empire State Building geniet.           

Empire Hotel, waar zich op de bovenste verdieping een heerlijke bar/lounge bevindt. (44W 63rd Street (Broadway))

Eten

Ik raad je af om in Midtown New York (Times Square, Union Square) te gaan eten, de restaurants zijn vaak ‘chain restaurants’ met slechte kwaliteit óf ze zijn erg duur/druk. Om goedkoop, goed en leuk te eten zou ik naar de Villages gaan, met name East Village. De buurten zijn vol met kleine hippe restaurantjes en bars.                        

Magnolia Bakery, de beroemde cupcakes! Er staat vaak wel een wachtrij, maar het is het wachten zeker waard. (Bleeker street 401)

The Spotted Pig, geweldig eten in een leuke sfeer. Overal waar je kijkt zie je varkens. De chefkok heeft een michelinster weten te bemachtigen! East Village, www.thespottedpig.com)

Permanent Brunch, een klein, typisch Amerikaans lunchplekje waar je de hele dag door brunch kan hebben. Probeer de beroemde chicken&waffles. (95 First Avenue, tussen 5th en 6th Avenue)                       

Shoppen

Bijna iedereen die naar New York gaat is wel bekend met de geweldige warenhuizen zoals Saks Fifth Avenue, Macy’s en Bloomingdale’s. Ook moet je zeker een kijkje nemen bij Forever21, Victoria’s Secret en Urban Outfitters. Voor vintageshoppen kun je het beste naar Chelsea/East Village gaan. Het stikt daar van de kleine tweedehandswinkeltjes. De volgende winkels zijn absolute aanraders;

Marc by Marc Jacobs, het goedkopere label van Marc Jacobs. (403 Bleecker Street)

Hells Kitchen Flea Market, heerlijke markt om (vintage)koopjes te jagen. Elke zaterdag en zondag van 9 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds.  (West 39th Street, tussen 9th en 10th avenue, www.hellskitchenfleamarket.com)

Tokyo7, een van de betere vintagewinkels in East Village. (East 7th Street 64)

Kunst&Cultuur

MoMa, Museum of Modern Art, zeker een bezoekje waard! (West 53d Street 11, tussen 5th en 6th Avenue)

International Center of Photography. Veel wisselende exposities van bekende nationale en internationale fotograven. (6th Avenue 1133)           

Overig

Staten Island Ferry is een goedkope manier om het vrijheidsbeeld en de skyline van New York te bekijken. (www.siferry.com, gratis)

– In de zomer kun je elke maandagavond in Bryant Park een openluchtfilm bijwonen, kleedje, hapje, drankje, genieten maar. Daarnaast zijn er een hoop andere dingen te doen, zoals openbare yogalessen etc. (www.bryantpark.org)

-Wil je uitgaan in NYC? Contact een zogehete promoter! Die nemen je mee naar de nieuwste clubs, met vaak gratis entree en een tafel inclusief drank. Waarom? Puur om de clubs te vullen.(www.nycprive.com, http://macks-list.com)

– In NYC zijn er regelmatig designersales, die kort van tevoren bekend worden gemaakt. Op www.racked.nl kun je alle shopping/secret sales/designer sample sales volgen.

Door Marieke Scherjon