Fashion

De stijl van… Krizia

Dit stijlinterview is met Krizia, een meisje van 20 jaar uit Maasmechelen, België. Ze is gek op fashion en heeft dan ook haar eigen blog, www.krizia-shark-attack.blogspot.com. Haar stijl is zeer variërend, maar ze is gék op designerhandtassen.

krizia

1) Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s… 

Hoi iedereen! Ik ben Krizia, ik ben 20 jaar en ik studeer voor leerkracht Engels en geschiedenis in Hasselt. Eén van mijn grootste hobby’s is lezen, daar kan ik echt van genieten. Ook ga ik graag weg met vrienden en familie, net zoals iedereen, denk ik. Oja, mode en bloggen horen er natuurlijk ook bij! Mijn blog, Shark Attack, bestaat eigenlijk uit twee blogs, mijn zus heeft er namelijk ook één! Haar blog is: www.tiffany-shark-attack.blogspot.com. Hoewel onze stijlen heel verschillend zijn, is zij toch wel mijn fashion soulmate.

2) Hoe zou jij je stijl omschrijven? 

Oei, wat een moeilijke vraag, haha. Ik heb niet echt één bepaalde stijl. Ik draag gewoon wat ik mooi vind. Soms kan ik een all black-outfit dragen, terwijl het de dag erna heel kleurrijk is. Het is dus heel variërend. Ik draag vooral waar ik zin in heb en wat ikzelf mooi vind, niet dat wat anderen me opleggen.

3) Shop je veel? En zoja, hoe vaak? 

Ik ga toch wel een aantal keer in de week wat in de winkels rondneuzen, wat niet wil zeggen dat ik ook altijd iets koop. Ik koop ongeveer twee keer per week wel iets, maar dat is niet altijd het geval. Ik kan sommige weken heel veel ‘inslaan’ en sommige weken weer wat minder, dus dat compenseert. Het hangt ook af van mijn vrije tijd en budget. Mijn werk voor school en mijn weekendwerk zijn soms wel spelbrekers doordat ze zoveel tijd in beslag nemen! 

krizia

Met streetstyle fotograaf/blogger The Sartorialist

4) Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten? 

Ik zit er wat tussenin. Hoewel ik wel wat ‘duurdere’ items in mijn kast heb, winkel ik net zo graag bij de H&M of de Zara. Ik hou ervan om te mixen en te matchen en dat gaat perfect met zowel dure als goedkope kleren. Waar ik wel veel geld aan uitgeef, zijn handtassen. Ik heb een zwak voor meer ‘expensive’ tassen, want ik zie ze als een investering. Je betaalt er best wel voor, maar ze zijn meestal van goede kwaliteit en gaan heel je leven mee. (Voor de lezers die zich afvragen hoe een student dit kan betalen: dat heb ik eigenlijk aan mijn ouders te danken, alhoewel ik toch zoveel mogelijk zelf probeer te sparen en te kopen.)

krizia

krizia

5) Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden? 

Dit vind ik altijd zo’n moeilijke vraag omdat mode toch wel iets persoonlijk is. Voor mezelf vind ik op dit moment de lederen shorts super, ik heb ze al op een aantal blogs gezien. Ook de pastelkleuren die je nu vaak ziet, bijvoorbeeld poederroze, vind ik heel mooi. Jammer genoeg staan ze me niet zo mooi, omdat ik nogal een bleke huid heb. Mijn zus en ik zeggen vaak: "Van het moment dat iets in is, is het alweer uit." Dus, zoals ik al zei: smaken verschillen, daarom spreek ik ook niet graag over ‘trends’.

Mensen die een bepaalde trend niet volgen, kunnen evengoed modebewust zijn. Ik heb de meeste bewondering voor mensen die er het coolste uit zien, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening.

kriziastyle.jpg

6) Wat zou jij nou nóóit dragen? 

De zogenaamde ‘kitten-heels’, pumps met een klein hakje, zal je niet in mijn kast vinden. Ik draag het liefst platte ballerina’s ofwel hoge hakken, niet iets ertussenin.

7) In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Antwerpen staat bovenaan mijn lijstje, een echte modestad is dat. Ik hou ook van de mentaliteit daar – je ziet er zoveel verschillende stijlen door elkaar. Niemand kijkt er vreemd op als je wat anders dan de massa gekleed bent. Als ik er ben ga ik altijd een kijkje nemen bij de SN3, Verso en Louis, maar ook bij de Zara, H&M en New Look. In Antwerpen hebben ze meestal andere items dan waar ik woon, ook in de grote winkelketens. Ik ga ook graag naar Maastricht. Het is maar een kwartiertje rijden van hier, maar toch zo anders!

8) Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Draag wat je zelf wilt en niet wat mensen willen dat je draagt. Durf anders te zijn, daar is helemaal niks mis mee! Ik kreeg vaak opmerkingen over mijn kleren, en nu soms nog, maar dat trek ik me echt niet aan. Als anderen je persoonlijke stijl niet kunnen appreciëren, is dat alleen maar hun probleem!

kriziastyle.jpg

kriziastyle.jpg

Door Sabrina Vitali