Fashion

Herfsttrends 2010 volgens Teen Vogue

Teen Vogue heeft haar favorieten voor het najaar op een rijtje gezet. Een aantal trends zweven al een poosje over het web maar lijken niet echt door te komen. Dit jaar wel?

Noorse breisels

Schreven we vorig jaar al over de Noorse prints, dit najaar gaan we die volgens Teen Vogue nog veel meer zien! Heerlijke grote truien die grof gebreid zijn met een printje waar je nu al een kerstgevoel van krijgt. Kom maar op met de chocolademelk!

Teenvogue herfst 2010

Chanel Iman, backstage bij D&G met een geweldige Noorse trui. En check die laarzen!

Batik jeans

Ook over deze trend schreef Girlscene al een artikel, een DIY. Batik jeans zie je steeds meer verschijnen. De Teen Vogue heeft deze trend uitgeroepen tot één van hun favorieten voor deze herfst.

Teenvogue herfst 2010

Veterlaarzen

Stoer, makkelijk en wat zitten ze heerlijk! Dit najaar hoeven we ons niet in onmogelijk hoge hakken te wurmen, we hebben namelijk de veterlaars. Stoer is de schoen sowieso. Maar je hebt ook hele vrouwelijke varianten. Er is zelfs aan de hakverslaafden gedacht. Waar ga jij voor? Plat, sleehak of hak?

Teenvogue herfst 2010

Minimalisme

Al zat van alle glitters en pailletten? Dan kan je rustig ademhalen. Dit najaar mag je weer lekker minimalistisch over straat. Je outfit in één kleur en de focus op één accessoire. Of helemaal geen accessoires, het mag zo simpel als je zelf wil.

Teenvogue herfst 2010

Brillen

Ja, volgens Teen Vogue mogen ze nog steeds: de nerdy brillen die we al een poosje zien. Teen Vogue: “de brillen voor dit najaar zijn zo fashionable dat meisjes overal hopen dat ze de oogtest niet halen”. Hmm, doe mij dan toch maar een nepperd, van een echte krijg je zo’n hoofdpijn als je hem niet nodig hebt..

Teen vogue herfst 2010

Streetstyle

The Denim Original

Tean Vogue gaat back to basics met hun jeansfavoriet Levi’s. Levi’s was het eerste merk dat met jeans op de markt kwam (in 1847!) en is nog steeds een gewaardeerd merk. Je hebt vast wel iets gelezen over hun laatste idee: Curve ID. Hiermee zoek je een broek niet op maat, maar op lichaamsvorm.

Herfst teen vogue 2010

The New Grunge

Of makkelijker gezegd, de Mary-Kate en Ashley Olsen stijl. De belangrijkste items voor een grungelook zijn de oversized trui, de lange rok en platte laarsjes.

teen vogue 2010 herfst

Uniform Cool

Schreven we eerder al over het baseballjack, de trend breidt zich uit naar complete school uniformen! Van blazers naar rokjes, er is voor ieder wat wils. Je kan ervoor kiezen om je hele outfit aan te passen als uniform, of alleen één item.

teen vogue 2010 herfst

New York City student Josephine Becker showt haar uniform stijl in Teen Vogue.

De flared jeans

The skinny is so last season!” Aldus de Teen Vogue. Dit najaar moet de flared jeans zijn grote doorbraak maken. Er word al heel lang over geschreven, dus ik ben benieuwd of het dit jaar dan eindelijk echt gaat gebeuren. Combineer je jeans met een loosefit shirt en hoge hakken.

teen vogue 2010 herfst

Ashley Greene.

De betaalbare It Bag

De grens tussen duur en goedkoop begint steeds vager te worden. High fashion en street fashion zijn bijna niet meer van elkaar te onderscheiden. Ook bij tassen zien we veel It Bag look-a-likes verschijnen. Sommigen heel goedkoop met een wat mindere kwaliteit, anderen iets duurder maar dan wel van echt leer. Vooral de quilted bag van Chanel is een veel gekopieerd voorbeeld. De Primark heeft er een heleboel!

teen vogue 2010 herfst

Welke trend ga jij wel dragen en welke niet?

Door Marit