Fashion

De stijl van… Femke

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Femke, een 18-jarig Drenths meisje met een modeblog en een voorliefde voor spijkershortjes en de vintage Noordermarkt in Amsterdam.

femke

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…

Ik ben Femke, ben 18 jaar en woon in de ‘hoofdstad’ van Drenthe, Assen. Na de zomervakantie zit ik in havo5 en heb ik dus mijn examenjaar. Na het behalen van mijn diploma wil ik graag modejournalistiek of communicatie gaan studeren, eerst wilde ik Fashion Design doen (dat heb ik ook een jaar gedaan op mbo-niveau) maar ik zie mezelf toch niet de hele dag achter de naaimachine zitten. Wel vind ik het leuk af en toe een kledingstuk te ontwerpen en te maken. Eigenlijk ben ik van kleins af aan al bezig met mode en mijn grote droom is dan ook om later in de modebranche te gaan werken. Ik heb ook een modeblog, http://fesi-fashion.blogspot.com, waar ik mijn outfitjes op zet en mijn kijk op mode met anderen deel.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Mijn eigen stijl…. dat vind altijd zo moeilijk om uit te leggen omdat ik niet echt een vaste stijl heb, mijn stijl verandert best snel. Niet heel drastisch natuurlijk, maar de ene keer draag ik veel jeans en de andere keer veel jurkjes. Het ligt er ook aan wat ik die dag ga doen, hoe ik me voel, en wat ik op dat moment leuk vind!

femke

femke

femke

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Een tijdje geleden shopte en bestelde ik heel veel via internet; en dan niet voor kleine prijsjes, maar ook bedragen die vaak boven de 200 euro uitkwamen. Maar sinds kort heb ik geen baantje meer omdat ik mijn examen graag wil halen en daar veel voor aan het leren ben, dus heb ik geen tijd en geld meer om veel te shoppen. Het is dus heel wat minder geworden en dat bevalt me eigenlijk prima!

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

LOW-BUDGET, zeker weten! Ik hou er van om iets te kopen wat eigenlijk veel duurder was, en koop daarom ook vaak in de laatste week van de sale. Ook hou ik heel erg van ebay en vintage winkeltjes. Heerlijk om veel voor weinig te kopen, toch?

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

Dé modetrend van dit moment volgens mij is de spijkershort. Hij is geschikt voor bijna iedereen en is makkelijk te combineren. Ik heb er zelf ook een paar en draag ze erg vaak (ik zweer bij het merk Levi’ s). Ik denk dat breisels volgend seizoen weer helemaal hip worden, lekkere grote dikke sjaals en truien. Ook ga je veel suède, leer en (nep) bont zien.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Ik zeg nooit nooit, want je weet het maar nooit met mij. Maar ik durf wel te zeggen dat je Crocs en Birckenstocks nooit aan mijn voeten zult zien.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

In mijn woonplaats kun je heel weinig shoppen er zit alleen een kleine h&m en een winkel die merken zoals Only en Vero Moda verkoopt. Daarom reis ik meestal af naar Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Op maandagochtend is Amsterdam echt mijn favoriet, want dan is er  op de Noordermarkt allemaal vintage en tweedehands kleding te vinden.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Koop nooit een item omdat hij goedkoop is maar kijk ook echt of je er iets mee kunt. Zo niet? Niet kopen! Zo heb je minder kans op miskopen en hoef je je kledingkast niet zo vaak uit te mesten. En bovendien bespaar je een hoop geld!

femke

femke