Fashion

De stijl van… Irene

In de rubriek "De stijl van…" interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Irene, een 21-jarige fashionblogger die binnenkort in Amsterdam gaat wonen. Ze houdt van de reguliere modeketens, maar ook van bijzondere webshops. Lees maar mee!

fashionblog

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…

Ik ben Irene, 21 jaar oud, woon op het moment in Nijverdal, maar verhuis rond september naar onze hoofdstad Amsterdam! Ik heb een grote liefde voor alles wat te maken heeft met mode, en ben een tijdje geleden ook mijn eigen fashionblog gestart: www.myfashionfindings.blogspot.com. Ik studeer momenteel Communicatiewetenschappen, en ga volgend jaar mijn Master doen aan de Universiteit van Amsterdam! Naast fasion hou ik ook erg veel leuke dingen doen met mijn vrienden, zoals stappen, naar de bios en terasjes pakken.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Ik heb niet echt een vaste stijl. Het is echt puur afhankelijk van mijn stemming die dag. Het ene moment heb ik echt zin om een meisje meisje te zijn, het andere moment wil ik er juist wat stoerder uitzien. Vaak is het een combinatie van vrouwelijk en stoer.

fashionblog

fashionblog

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Als online shoppen hierbij wordt meegerekend shop ik veel! Kijk dagelijks op webshops als Queenswardrobe.com, Asos.com en Topshop.com, maar men budget laat het helaas niet toe om al het moois wat ik zie ook daadwerkelijk te kopen. Verder winkel ik zo’n 1 keer per 2 weken, maar ik denk dat dat wel gaat veranderen als ik in Amsterdam woon.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Ik ben erg van de low-budget vondsten, maar dat is eigenlijk puur omdat ik snel ben uitgekeken op mijn kleren en ik een arme studente ben ;). Af en toe koop ik wel wat duurdere (designer) items, zoals een mooi paar schoenen of een mooie tas, om het geheel dan toch weer wat extra’s te geven.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

Ik vind het moeilijk om één specifieke trend te kiezen, volgens mij zijn er op het moment tig van dingen die erg in zijn, zoals: sleehakken, kant, jumpsuits, denim, shorts, klompjes, prints, nude kleuren, enz. De trends van volgend seizoen worden waarschijnlijk de (camelkleurige) cape, de (zwarte) leren shorts en rokjes, en ik denk veel kleding met schapenvacht (ook lekker warm).

blg

blog

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Ik denk dat ik moet gaan voor tuinbroeken, ik vind die dingen gewoon echt niet mooi.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Ik shop het liefst in Amsterdam of Rotterdam, en ga dan vaak als eerste naar de Primark (in Rotterdam) gevolgd op de Riverisland, Newlook (Rotterdam), Zara en Bershka. Maar daarnaast ben ik ook erg fan van webshops als www.queenswardrobe.com en www.shopnastygal.com.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Begin met een goede basis, en voeg daaraan leuke/bijzondere dingen toe! En vooral, wees jezelf en durf je te kleden zoals je zelf wilt.

blog

blog