Fashion

Streetstyle Barcelona

Barcelona is de stad met tientallen Zara’s, goedgeklede mannen en heel wat boetieks. Een geweldige stad voor een fashionista om eens goed te shoppen. Dat de stad naast monumenten en prachtige plekjes ook veel goedgeklede mensen kent zal dan ook niemand verbazen.

Girlscene zocht een paar goedgeklede dames in een van de modestraten van Barcelona, Avenida Puerta del Angel, voor je uit!

barcelona

De negenentwintigjarige Vicky is van oorsprong Argentijnse, maar woont nu al jaren in Barcelona. Ze vindt het een heerlijke stad om te leven en te wonen. Wanneer de goedlachse Vicky geconfronteerd wordt met haar vrolijke en lieflijke kledingstijl reageert ze verbaasd. “Ik zie er niet uit vandaag. Ik heb totaal geen moeite gedaan vanochtend!”

Qua mode zit ze in Barcelona helemaal goed. Zo winkelt ze graag bij het Spaanse modeketen, Zara. Verder is ze ook gecharmeerd van Massimo Dutti. “Mijn favoriete designer is Vivienne Westwood omdat haar kleding extravagant is, maar ook heel elegant en draagbaar. Ik heb niet veel items van Vivienne Westwood omdat het boven mijn budget ligt, maar als ik dan voor een item gespaard heb kan de dag voor mij niet meer stuk. Ik blijf haar items mooi vinden!”

Op het moment van de foto draagt ze een cardigan en een sjaal van haar moeder, een jurk van de H&M, een panty van de Shana en schoenen van de Zara. Alles aan Vicky’s outfit is perfect bij elkaar gezocht en de panty maakt de outfit tot een romantisch geheel. Dat Vicky los komt als het over mode gaat wordt snel duidelijk. Ze praat maar door over mode, stoffen en leuke adresjes. “Waar je echt heen moet hier in Barcelona is de winkel “Como agua del Mar c/ argenteria’, het is een winkel met prachtige kleding. Ze gebruiken de mooiste stoffen en hele aparte kleuren.”

Als Vicky geconfronteerd wordt met haar Gossip Girl stijl begint ze hard te lachen. “Shame on me! De serie zelf vind ik echt gigantisch stom. Maar wat een mooie outfits komen daar voorbij! Het is zeker een inspiratiebron voor me. Net zoals de Harpers Bazaar, Amerikaanse Vogue en de weblog van the Sartorialist.”

barcelona

Deze bruinharige dame valt meteen op met haar warrige bos haar en haar vintage outfit wanneer ze rustig door de winkelstraat van Barcelona loopt. Haar gemakkelijke houding komt meteen over wanneer de negenentwintigjarige Azaharia uit Malaga begint te praten.

“Ik geef nooit veel geld uit aan mode. Alles wat ik nu aan heb komt uit de één euro winkel. Ik vind het zonde om nog mooie kleding te laten liggen en altijd maar te winkelen in de duurdere winkels. Wanneer je vintage winkelt en je vindt wat moois voelt dat als een vondst. Het is moeilijk uit te leggen maar je krijgt veel meer voldoening dan wanneer je een artikel bij de H&M afrekent. In de winkels die je hier ziet, Shana, Stradivarius en H&m, kom ik bijna nooit. Een enkele keer wil ik de Zara instappen voor iets speciaals. Ik haal de meeste inspiratie gewoon van straat. Daar heb ik geen tijdschriften of weblog voor nodig. Ik heb daar trouwens ook niet het geduld voor. Mijn outfits zijn over het algemeen heel rustig. Dat komt omdat ik graag basics met elkaar combineer. Bij mij zie je niet snel veel kleur omdat ik me daar niet prettig in voel.

Qua designers heb ik ook niet echt een favoriet. Ik ben daar helemaal niet mee bezig. Waar ik wel onder de indruk van was, was de laatste collectie van Alexander McQueen. En ja ik weet het, die collectie zat boordevol kleur, maar die collectie klopte gewoon.”

-

Keurig maar verlegen geeft de zeventienjarige Victoria antwoord in perfect Engels. Ze is redelijk overvallen door de plotselinge confrontatie midden op straat. “Ik ben met mijn moeder en zusje op vakantie. Ik woon oorspronkelijk in Duitsland, waar ik nog op de middelbare school zit.” Winkelen in Barcelona vindt de jonge Duitse heerlijk. Ze is nu voor haar derde keer in Barcelona. “De mannen zijn hier prachtig gekleed. Daar kunnen ze in Duitsland nog van leren. De mannen dragen hier prachtige accessoires, ze komen zo uit de advertentie van een duur merk gelopen.”

Het geeft een fijn gevoel voor Victoria om in Barcelona te zijn. “Ik vind de winkels geweldig. De prijzen liggen redelijk laag en de kleding is fantastisch. Ik ben iemand met een rustige stijl. Ik ben een liefhebber van Chanel, dat komt soms ook wel in mijn kleding terug. Rustig maar chique. Dat vind ik het mooiste. Gelukkig vind je dat veel hier in Barcelona. De boetieks zijn echt een wereld van verschil met die van de winkels in Duitsland.”

Victoria draagt op de foto een blazer van Jack and Jones, een top van de Zara, flatjes van Buffalo en een tas van Pièces. “Mijn kleding is over het algemeen goed betaalbaar. Ik ben jong en kan niet meer dan honderd euro per maand uitgeven.” Inspiratie haalt Victoria uit de shows van Chanel. Daarnaast leest ze graag de Duitse Vogue en bezoekt ze veel Franse blogs.

Door Babette Grunder