Fashion

De modeblog van… Ivania

Love Aesthetics is de blog van Ivania, een 22-jarige studente Journalistiek uit Utrecht. Lees en kijk mee!

de modeblog van ivania

‘‘Ik hou van vreemde, onverwachte en soms bizarre elementen of details in mijn outfits, zoals bijvoorbeeld oorbellen gemaakt van haar. Verder draag ik vaak zwart, loop ik op hoge plateauschoenen en zie ik er eigenlijk nooit casual uit,’’ zegt Ivania. Haar kledingstijl in een hokje stoppen kan Ivania niet, omdat die constant verandert en evolueert.

de modeblog van ivania

de modeblog van ivania

Ivania shopt vooral online, bij American Apparel, en tweedehands. Daar vind ze exclusieve items, waar niemand in loopt. Haar laatste aankoop komt ook uit een vintage zaakje: een nude kleurige leren broek met hoge taille. Op haar wishlist staan alleen Prada Platform Brogues uit de lente-zomer 2011 collectie, verder niets, want: ‘‘Speciale items, die kom je gewoon toevallig tegen.’’

de modeblog van ivania

Het belangrijkste kledingstuk dat in Ivania’s kast hangt is een leren broek van het merk COS. ‘‘Hij is perfect voor de winter, heel warm, zonder dat ik er drie panty’s onder hoef te dragen. Ik heb hem bijna elke dag aan.’’ En hoe haar kast eruit ziet? ‘‘Mijn kamer lijkt één grote kast waar toevallig een bed in staat,’’ zegt Ivania. In een bestekkast uit de jaren vijftig zitten haar accessoires opgeborgen, in een drie meter hoge magazijnkast zit haar kleding. De kleding die ze het meest draagt, haar ‘current favorites’, hangen aan een special kledingrek. ‘‘Dat bespaart veel tijd in de ochtend!’’

de modeblog van ivania

de modeblog van ivania

Een mode-icoon heeft Ivania niet. Ze haalt haar inspiratie uit de modeshows in Parijs. Dit seizoen zijn Raf Simons van Jil Sander en Phoebe Philo van Celine haar favoriete designers. ‘‘En ik ben nu best geobsedeerd door de hele tendens richting het minimalisme.’’ En dat zie je ook terug in haar outfits!

Wat vind jij van Ivania’s stijl?

BLOGINFO
Blogger sinds?
”In 2007 ben ik begonnen met bloggen. Ik had toen nog geen duidelijke boodschap en heb een aantal keren al mijn posts verwijderd. Mijn grootste droom is om modejournalist te worden en dit leek mij de perfecte plek om te beginnen.”
Hoeveel mensen bezoeken iedere maand je blog? ”Ongeveer 8000 bezoekers per maand.”
Hoe vaak update je je blog? ”Om de dag of om de twee dagen.”
Besteed je veel tijd aan het updaten van je blog? ”Heel verschillend. Een foto van een outfit kost één minuut maar sommige posts duren wel een paar uur om research over te doen of om ze te schrijven.”

Door Melissa Sluyter