Fashion

De stijl van… Lisanne

In de rubriek "De stijl van…" interviewen wij meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress.

Deze keer vertelt Lisanne over haar eigen stijl. Zij houdt van lieve en elegante outfits met een twist en is niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Kijk mee met deze fashionlover uit het noorden van ons land.

destijlvanlisanne

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Ik ben Lisanne, een meisje van 15 met als allergrootste hobby: mode. Mode is hetgeen waar ik elke dag voor op sta. Onder de saaie schoollessen zit ik met mijn hoofd in mijn eigen ‘fashionworld‘. Daarom ben ik anderhalf jaar geleden een modeblog begonnen: www.fashionableandme.blogspot.com. Verder heb ik ook een grote passie voor fotografie. Ik vind het heerlijk om op mijn fiets te stappen en dan foto’s te maken op een mooie plek. Ik zit op streetdance en in de zomer zeil ik. Na mijn school wil ik graag naar Amsterdam om daar een mode-opleiding te doen, met als droombaan styliste of redactrice van een fashionmagazine te worden.

destijlvanlisanne

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Mijn stijl is te omschrijven als fashionable, elegant en girly. Het liefst draag ik jurkjes, taille-rokjes en shorts. Mijn outfits hebben bijna altijd iets liefs, meisjesachtigs of iets elegants. Ik probeer vaak andere stijlen uit, zoals een baggy jeans of een oversized sweater. Ik maak de outfit dan weer helemaal ‘Lisanne’ door het item te combineren met een paar high heels, een cute haarbandje of een girly accessoire.

destijlvanlisanne

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Dat is heel verschillend. Als er uitverkoop is, ben ik vaker in de stad te vinden dan normaal. Ik denk dat ik in de zomer ook vaker shop dan in de winter. In de zomer ga ik wat vaker na schooltijd lekker met vriendinnen de stad in. Ik woon in het noorden van het land, dus alle grote steden zijn ver weg.  Toch probeer ik minstens één keer per maand naar een leuke stad, zoals Amsterdam, Alkmaar of Groningen te gaan.

destijlvanlisanne

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik ben echt van de low-budget vondsten. Ik shop graag in de sale en zoek altijd de leukste items uit. Zo heb ik pas een onwijs leuk kanten jurkje gekocht met 70% korting. Dat jurkje wilde ik al hebben vanaf het moment dat het in september in de winkel hing. Ik had dus ook geluk dat het er nog in mijn maat hing. Wel vind ik dat je wat meer geld uit mag geven voor goede basics. Zoals een mooie blazer, een goed paar schoenen en een mooie tas.

destijlvanlisanne

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?
Het jaar 2011 wordt een veelzijdig jaar. Leer wordt een echte must-have dit jaar. Jasjes, rokjes, tassen,,, het maakt niet uit. Deze zomer komt ook de maxi-dress weer terug. Qua kleur zie je van alles. De felle kleuren komen terug zoals bijvoorbeeld fel roze en rood. De nude tinten blijven.

destijlvanlisanne

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Ik zou echt nooit Crocs dragen! Maar ik denk dat ieder modemeisje het wel met mij eens is, dat die dingen echt afschuwelijk zijn. Zelfs als ik in de middle of nowhere ben en niemand kan mij zien, zou ik die dingen nog niet aantrekken.

destijlvanlisanne

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Mijn favoriete shopstad is absoluut Amsterdam, je kunt daar echt alles vinden. Ik vind het heerlijk om daar te winkelen, maar ik vind het ook lekker om op een terrasje te zitten en mensen te kijken. Mijn favoriete adresjes zijn Monki, River Island, Riga, Zipper en Zara.

destijlvanlisanne

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Dare to be different! Ik zou iedere lezeres aanraden om gewoon iets te dragen wat zij wil. Trek je niets van andere mensen aan. Draag kleding waar jij je prettig in voelt. Is die ene nieuw trend echt niets voor jou? Koop dat item dan ook niet. Be yourself!

destijlvanlisanne

Bekijk ook de modeblog van Lisanne.