Fashion

De modeblog van… Tuuli

Er zijn van die meisjes die geboren zijn met een goed gevoel voor mode. Eén van hen is Tuuli Jürgenson, nog maar 13 jaar oud en nu al uitgeroepen tot ‘blogger of the moment’ door Teen Vogue. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder…

De modeblog van… Tuuli

De modeblog van… Tuuli

Tuuli woont in Tartu, één van de grootste steden van Estland, en studeert aan de kunstacademie. Tuuli tekent de laatste trends en foto’s van haar mode-iconen na. Naast tekenen is haar hobby bloggen.

Haar kledingstijl omschrijft Tuuli als een mix van meisjes –en jongensachtig. Haar kleding koopt Tuuli bij Lindex – een winkel die geen filialen heeft in Nederland. ‘Ik kan altijd leuke kleding in die winkel vinden, want ze maken kleding die bij mijn smaak past – meisjesachtig en schattig.’ Haar laatste aankoop was ‘nothing fashionable’: een paarse trui en een paar haarbanden.

De modeblog van… Tuuli

De modeblog van… Tuuli

En hoe ziet haar kledingkast eruit? ‘Die is eigenlijk best klein. Het heeft drie planken waar ik mijn basics opberg – shirts, jeans, rokjes en truien. Maar al mijn bijzondere kleren zoals jurkjes en jassen hangen aan mijn kledingrek.’ Het belangrijkste kledingstuk in Tuuli’s kast is een spijkerbroek met bloemenprint van Cheap Monday. ‘Mijn zus heeft die voor me meegebracht uit Denemarken.’

De modeblog van… Tuuli

De modeblog van… Tuuli

De modeblog van… Tuuli

Op Tuuli’s wishlist staan maar twee dingen: een kanten shirt met pofmouwen – ‘Ik kan het perfecte shirt maar niet vinden’ – en een grote gebreide sjaal om haar warm te houden.

Blog Info
Blogger sinds?
”Ik maakte mijn eerste post in maart 2009, maar toen poste ik nog geen dingen over mode. In mei begon ik met bloggen over mode.”
Beschrijf je blog in vier woorden: ”Leuk, minimalistisch, schattig, simpel.”
Hoeveel mensen bezoeken iedere maand je blog? ”Tussen de 20.000 en 50.000 mensen.”
Hoe vaak update je je blog? ”Dat ligt eraan – als ik er druk ben met school en andere dingen maak ik maar twee posts per maand, maar als ik veel vrije tijd heb maak ik meerdere posts per week.”

Bekijk Tuuli’s blog op www.fallie.blogspot.com

Door Melissa Sluyter