Fashion

De modeblog van… Jenny

Tijd voor een gloednieuwe modeblogger: Jenny! Jenny is 22 jaar en woont in Los Angeles. Haar modeblog Jenny From The Block telt inmiddels bijna 1200 volgers, en blijft groeien. Lees snel verder voor meer Jenny.

De modeblog van… Jenny

De modeblog van… Jenny

De modeblog van… Jenny

Beschrijf je kledingstijl
Jenny: “Ik weet niet zeker of ik mijn stijl in een categorie kan stoppen, maar ik denk dat het een mix is tussen looks die casual, excentriek en meisjesachtig zijn, en tomboy.”

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt?
“Waarschijnlijk mijn blazers. Ze zijn tijdloos en ik blijf ze leuk vinden.”

De modeblog van… Jenny

De modeblog van… Jenny

De modeblog van… Jenny

Wat is je laatste aankoop?
“Ik heb net een cropped trui gekocht en een heleboel rokjes: maxi’s en rokken met een hoge taille. Ik ben de laatste tijd heel erg into monochromatische outfits (outfits in één kleur, red.), dus ik koop kleren in dezelfde tinten.”

Hoe groot is je kast en hoe ziet ‘ie eruit?
“Ik deel een walk-in kast met mijn huisgenoot. Hij is best groot en zit tjokvol. Ik heb jurken, jassen en tops hangen en daarboven een plank met opgevouwen jeans, rokjes en shorts. Daarnaast staat er een ladenkast vol met shirts, nog meer shorts, rokjes en accessoires. Ik heb veelste veel spullen.”

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
“Er komt geen einde aan mijn wishlist. Omdat ik een arme student ben, kan ik me veel kleding die op mijn wishlist staat jammergenoeg niet veroorloven. Ik wil alles van Pamela Love, Free People, LF, Alexander Wang, Phillip Lim 3.1, Lover… Maar vooral Jeffrey Campbell Fords.”

De modeblog van… Jenny

De modeblog van… Jenny

De modeblog van… Jenny

Welke kleuren draag je het liefst?
“Ik ga meestal voor neutrale kleuren, maar als een kleurencombinatie moet kiezen zou dat koraal en donkeroranje zijn. Zoals ik al zei, ik voel me een beetje monochromatisch.”

Waar shop je het meest? En waarom daar?
“Ik vind mijn kleding bij tweedehands winkels, H&M, Forever 21 en Macy’s. Ik moet vaak door een hele berg zoeken, maar als ik er wat tijd en moeite in steek kom ik met best wel leuke spullen thuis.”

Volg je modetrends?
“Ik denk dat ik trends niet echt volg. Er zijn een paar dingen die ik van nature leuk vind, zoals blazers en kant, en dat draag ik ieder seizoen. Ik hou ervan om modetijdschriften te lezen en blogs te volgen, maar ik heb niet altijd tijd om dat te doen. Dus ik weet niet of ik er altijd volgens de laatste trends bij loop.”

Wie is je favoriete designer?
“Mijn favoriete designer is Phillip Lim. Hij is de definitie van moeiteloos cool.”

Heb je een mode-icoon?
“Mijn mode-icoon is op dit moment Gillian Zinser. Haar stijl is excentriek gemixt met een zomerse, coole look. Naast Gillian weet ik niet of ik een all-time stijlicoon heb. Mijn smaak verandert steeds, en mijn mode-iconen dus ook.”

De modeblog van… Jenny

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
“Stijl is de manier waarop je jezelf presenteert. Voor mij betekent stijl uitbeelden hoe ik me die dag voel – stijl wordt zo de kunst je eigen ‘ik’ te laten zien.”

Waar haal je inspiratie voor outfits vandaan?
“Ik haal inspiratie uit mijn humeur, muziek, het weer, natuur en modeblogs.”

De modeblog van… Jenny

Blog informatie
– Jenny begon met bloggen op 29 oktober 2010.
– Ze begon haar blog omdat ze het zat was dat haar vrienden haar bleven aansporen om een blog te beginnen.
– Jenny’s blog in vier woorden: vertrouwd, excentriek, vriendelijk en persoonlijk.
– Iedere maand bezoeken zo’n 14.000 unieke bezoekers Jenny’s blog.
– Jenny update haar blog ongeveer drie keer per week.

Benieuwd geworden? Ga dan naar www.jenny-fromtheblock.com!

Door Melissa Sluyter