Fashion

Report: C&A Fashionshow, najaar 2011

Vorige week mochten wij (Myrre en Esmée) wel iets heel leuks doen voor Girlscene. Om 8.15 uur moesten we klaar staan om vervolgens in een luxe taxi naar Düsseldorf gereden te worden. Waarom? Voor de C&A fashionshow!

Daar zaten we dan, als ware diva’s in een geblindeerde auto op weg naar Düsseldorf. Het ontbrak ons aan niets: televisie, flesjes water en zelfs stroopwafels waren aanwezig. Een collega van Sanoma lakte haar nagels nog even bij terwijl wij honderduit kletsten met de chauffeur die regelmatig bn’ers rijdt.

c&anajaar2011

Links zie je de kleine televisie, rechts worden nog wat nagels van een kleurtje voorzien.

c&anajaar2011

En wij vermaakten ons ook uitstekend op de achterbank. (de hals van Esmée laat zien dat je je altijd moet insmeren, ook als je maar een paar uurtjes naar het park gaat)

Daar ging deze reis natuurlijk helemaal niet om, het ging om de grote halfjaarlijkse internationale C&A fashionshow, zelfs China was aanwezig! We kwamen bij een enorme hal aan, waarna we verwelkomd werden met een glas verse vruchtensap. Al snel mochten we onze plekken bezetten, waar ook een fijne giftbox op ons lag te wachten.

c&anajaar2011

Onze plekken!

De show was ontzettend uitgebreid en bestond uit verschillende stijlen met bijpassende muziek. Van schooloutfits, tot chique pakjes en van kinderkleding tot lingerie. Er was genoeg te zien!

c&anajaar2011

Eerst kregen we een presentatie over de verschillende stijlen van C&A door de jaren heen.

c&anajaar2011c&anajaar2011

De preppy schoollook! Hierbij zagen we veel rood met zwart.

c&anajaar2011

De casual look; jeans, wit, blauw, grijs en bruin.

c&anajaar2011

Bij de klassiekere lijn zagen we vooral cognactinten en items met (nep)bont.

C&A najaar 2011

Het pronkstuk van de collectie: de gouden jurk met een enorm rugdecolleté.

Na de show bekeken we alle samples in de sampleroom en zochten we onze favoriete items uit de show op, gevolgd door een hilarische fotosessie (we zullen jullie de onzinfoto’s besparen).

c&anajaar2011

Na afloop kregen we dus de gelegenheid de items nog even van dichtbij bekijken. We zagen onder andere veel gebreide items, zoals deze trui hierboven.

c&anajaar2011

Deze schoenen worden het helemaal in het najaar van 2011.

c&anajaar2011

Myrre showt even een leuk rood stoer vestje. Ook zagen we veel kledingstukken met ruitjes hangen, op de foto zie je bijvoorbeeld een geruite blouse hangen met een trui eroverheen.

c&anajaar2011

De collectie bestond voor een groot deel uit wollen en gebreide kledingestukken. Ook zagen we veel verschillende soorten cape’s, deze waren er in alle kleuren en maten.

c&anajaar2011

Deze bontjas is een echte musthave voor het najaar van 2011. Esmée moest deze jas echt even uitproberen.

c&anajaar2011

Hierboven zie je de tafel met accessoires, zoals riemen, sjaals, mutsen enzovoort.

Na alle nieuwste trends gezien te hebben, werd het hele gezelschap (van ongeveer 300 mensen) uitgenodigd om lekker te gaan lunchen. Van de 13 verschillende nationaliteiten die aanwezig waren, zat toch bijna iedereen bij zijn eigen land aan tafel.

Na de zalige lunch konden we gewoon weer heerlijk in de taxi stappen, die ons naar huis zou brengen. Na 2 uur rijden (en een klein dutje) waren we weer in Nederland. Het was een geslaagde dag en wij weten waar we moeten zijn als de eerste blaadjes van de bomen vallen, bij C&A!

Wat vind jij van C&A najaarscolllectie?

Door Esmée en Myrre