Fashion

Report: Het fotodagboek van Miss Nine

Girlscene heeft een maand mee mogen ‘reizen’ met Miss Nine. Zij is één van de meest succesvolste vrouwelijk dj’s ter wereld en reist voor haar werk de hele wereld over. Met collega’s als Tiesto, Armin van Buuren en David Guetta is deze dame een one though chick. Een prachtige vrouw, in & out, want naast artiest is zij ambassadeur voor kinderrechtenorganisatie Plan en zet zij zich in voor meisjes in ontwikkelingslanden. Maak kennis met Miss Nine!

missnine

Miss Nine is geboren in Duitsland als Kristin Schrot. Op haar 16e begon haar carrière, niet als Dj, maar als model. Kort daarna sleepte zij een contract binnen bij Elite Model Management.

Na de verhuizing naar Amsterdam, ontdekte zij haar liefde voor muziek en begon ze te experimenteren met het draaien en mixen van platen. In 2003 was Miss Nine de jongste artiest die achter de draaitafels op de 10e editie van Dance Valley mocht kruipen. Het publiek was razendenthousiast en dit betekende het begin van een internationale carriére. Inmiddels heeft ze een album uitgebracht met de titel Dancefloor Sessions en is Miss Nine te horen in meer dan 35 landen met haar eigen radioshow.

Voor Girlscene hield ze een maand lang een fotodagboek bij. Kijk je mee?

missnine

"De maand juli startte met een optreden voor Levi Strauss in Berlijn".

missnine

"Overdag had ik wat tijd om door de stad te slenteren en wereldberoemd ijs te eten".

missnine

"Levi’s had uitgepakt tijdens de Berlijnse fashionweek met een zeer exclusief feest. Prachtig om daar te draaien!"

missnine

"Leuke en gezellige shoot op een prachtige locatie. Ben erg tevreden over het resultaat. Binnenkort te zien!"

missnine

missnine

"Het was een heel gedoe om er te komen! Maar als je er eenmaal bent… Prachtige kust en een geweldige gig in Albanië".

missnine

"Tijdens het filmfestival in Sarajevo (met o.a. Angelina Jolie) heb ik op een aantal feesten gedraaid. Maar nog veel belangrijker: ze hebben daar echt heerlijk brood."

missnine

"Vanuit Sarajevo moest ik direct door naar Miami om daar dezelfde avond nog te draaien. Drie keer raden waar ik moest overstappen… Schiphol!"

missnine

"Miami vanuit de lucht. Zie je die strook land daar in de verte? Miami Beach, the place to be!"

missnine

"Nog even snel een Tom Ford zonnebril gekocht op het vliegveld van Miami. Want die ging ik nog heel veel gebruiken de komende dagen".

missnine

" ‘s Nachts een geweldig optreden gehad in Mynt waar ik een verblijf heb. Maar de dag daarna was het tijd voor echt werk: op het strand luieren".

missnine

"Een groter contrast kan haast niet: Ik ging vanuit het glamoureuze Miami naar het straatarme Port-au-Prince in Haïti. Op het eerste gezicht ziet het er vanuit het vliegtuig prachtig uit."

missnine

"Schijn bedriegt… Als je dichterbij komt zie je de tentenkampen liggen. Dit land is door bijna elke ramp die je je kan bedenken getroffen".

missnine

"Ik ben ambassadrice voor Girls First van Plan Nederland en probeer iets te doen voor meisjes die het niet zo getroffen hebben als ik. Zo bezocht ik op Haïti mijn sponsormeisje en zag daar met eigen ogen hoe het met dit land is gesteld."

missnine

"Voor Shick* Shoes zit ik in de jury van een ontwerpwedstrijd die in samenwerking met Plan Nederland en CosmoGIRL! is georganiseerd".

missnine

"We zijn begonnen met het uitzoeken van alle inzendingen… Wat een (leuk) karwei!"

Wil jij vaker een kijkje in het leven van Miss Nine?

Lees ook het interview met Miss Nine op Ze.nl

Door Miss Nine (en Brenda)