Lifestyle

Horoscoop: december 2016

Nieuwe maand, nieuwe kansen. De sterren hebben elke maand weer nieuwe verrassingen voor jou in petto op gebied van school, werk, liefde, vriendschap en gezondheid. Ben jij ook zo benieuwd wat de maand december jou gaat brengen? Lees dan de Girlscene horoscoop!

Ram
Deze maand doet iemand jou een verzoek. Jij hebt het volste recht om nee te zeggen. Maar dat voelt niet zo. Je voelt je al snel schuldig als je het verzoek afslaat, al helemaal als iemand het op een dringende manier vraagt. Maar een weekendje helpen verhuizen is echt niet handig als er toetsen voor de deur staan. Leer daarom je grenzen aan te geven. Even hard gezegd: het is niet jouw probleem. Nee zeggen is niet erg. Als ze jou écht kennen, weten ze dat je niet zonder reden nee zegt.

Schorpioen
Er staat je een drukke maand te wachten. De feestdagen moeten vooral ‘leuk’ zijn en juist die druk wordt je soms te veel. Leuke cadeaus voor je geliefden scoren is namelijk hartstikke stressen! Net als kiezen naar welk feestje je gaat met Oud en Nieuw. En dan moet het allemaal wel onvergetelijk zijn. Probeer deze maand alle verwachtingen te laten varen, laat het allemaal over je heen komen. Zo voorkom je dat je teleurgesteld raakt en zul je een stuk relaxter zijn tijdens de feestdagen. 

Tweelingen
Jingle bells, jingle bells… de feestdagen staan voor de deur en jij bent helemaal in je nopjes. Je kan niet genoeg kerstmuziek draaien en wat jou betreft staat de kerstboom liever vandaag dan morgen. Het wordt een magische maand met genoeg leuke dingen op de planning. Het is de perfecte maand om nieuwe mensen te ontmoeten. Wellicht loop je wel iemand tegen het lijf die in de toekomst veel voor jou zal betekenen… 

Kreeft
Jouw agenda is de komende maand overvol met borrels, diners en feestjes. Sta je op de ene borrel, moet je alweer door naar de andere borrel. De boodschap voor komende maand: let goed op jezelf. Al die champagne en hapjes kunnen er flink inhakken. Als je merkt dat het te veel wordt, trek dan aan de bel en skip een aantal afspraken.

Leeuw
Toegegeven: jij bent niet de allermakkelijkste, Leeuw. Jouw omgeving heeft het soms zwaar te verduren. De feestdagen is het moment om je geliefden eens in het zonnetje te zetten. Natuurlijk weten ze wel hoeveel jij van ze houdt, maar je mag het weleens vaker zeggen én laten zien. Koop een mooi cadeau voor jouw geliefden waarmee je laat zien hoe goed je ze kent. Het hoeft echt geen duur cadeau te zijn, als er maar wel moeite in is gestopt. 

Weegschaal
Kledingcrisis! Met alle feestjes die eraan komen heb je flinke stress. Wat moet je in hemelsnaam aan?! Jouw oplossing: shoppen. Terwijl december al duur genoeg is met alle cadeaus! Het is een beter idee om te kijken wat je al hebt. Misschien ligt er wel een jurkje achterin de kast waarvan je helemaal was vergeten dat je die nog had. En dat rokje? Die kan je eigenlijk best wel dragen tijdens een borrel. Je zal jezelf in januari dankbaar zijn :-). 

Stier
Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw… als Stier hecht je niet zoveel waarde aan feestdagen. Je ziet er zelfs een beetje tegenop, al die geforceerde gesprekken en verplichte feestjes. Probeer het van een positieve kant te zien. Je geniet er namelijk wél van om samen met je geliefden te zijn. Hoe fijn is het dat je met met z’n allen bij elkaar kan zijn? Count your blessings. 

Maagd
Pepernoten, kerstkransjes en oliebollen… de feestelijke decembermaand is heel lekker. Maarre… wel een beetje gevaarlijk voor een zoetekauw als jij. Natuurlijk mag je genieten van alle lekkernijen die voorbij komen, maar een beetje opletten kan geen kwaad. Neem bijvoorbeeld meerdere kleine porties zodat je wel van alles kan genieten, maar niet ineens 4000 calorieën consumeert. 

Vissen
De laatste maand van het jaar is aangebroken. TIjd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat heb je allemaal meegemaakt? Waar ben je trots op? Wat kan je beter doen? Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Het is goed om af en toe te reflecteren. Wees blij met alle fijne dingen die je hebt beleefd, en bedenk hoe je de andere dingen het komende jaar beter aan kunt pakken. 

Waterman
Grijp de feestdagen aan om jezelf eens in het zonnetje te zetten, in plaats van anderen. Je denkt vaak aan anderen en vergeet daarbij jezelf. In december mag je eens egoïstisch zijn! Zeg de borrels waar je geen zin in hebt af en plan genoeg vrije tijd in om eindelijk die nieuwe afleveringen van Gilmore Girls te kijken. De vakantie is er niet voor niks, gebruik ‘m goed. Dan ga je uitgerust het nieuwe jaar in. 

Steenbok
Verrassingen, daar houd jij totaal niet van. En laat dat nou net gebeuren tijdens de feestdagen. Je weet nooit welke cadeaus je krijgt, of de kerstgerechten wel zullen lukken en of het allemaal wel gezellig is. Daar word je een beetje nerveus van. Maar, wat is nou het ergste dat er kan gebeuren? Een cadeau dat je stiekem niet leuk vindt of een gerecht dat niet helemaal gelukt is. Niet het einde van de wereld toch? Probeer te relativeren, dan zie je in dat het wel meevalt. 

Boogschutter
Er komt een gezellige maand aan. Dit is het moment om eens flink de bloemetjes buiten te zetten! Vergeet alle stress van de afgelopen maanden, nu is het tijd voor leuke dingen. Trommel je vriendinnen op en plan een girls night waarbij jullie gaan stappen. Het mag best een beetje wild worden, toch? 😉

Lees ook:

Beeld: pixabay