Fashion

Shopstad: Amsterdam

We krijgen nog steeds iedere dag mailtjes vol Gouden tips. Niet alles gaat natuurlijk door onze selectie, maar dit idee van lezeres A. vonden we wel erg leuk. We zetten vanaf vandaag iedere maand een stad in het zonnetjes. En we beginnen bij: Amsterdam!

Natuurlijk hadden we dit idee al langer. Maar met onze kleine redactie en de reistijden voor andere leuke steden, was het eigenlijk niet haalbaar. Maar lezeres A. kwam met het verlossende idee. Wij trappen af met Amsterdam, waar ook Girlscene Headquarters zit. En volgende maand zetten we een andere stad in het zonnetje. Maar daar hebben we jullie bij nodig ladies! Want alle tips over die stad, komen uit de bewoners of fans van die stad!

amsterdamshopstad

Amsterdam wordt door veel meiden als dé shopstad van Nederland gezien. Hier vind je alle grote ketens (de H&M’s zijn niet te tellen), maar je vindt in de Negen Straatjes ook kleine, schattige (vintage)winkeltjes. Ook kun je lekker shoppen bij New Yorker, River Island en Monki, winkels die niet in iedere grote stad zitten. Dit zijn onze aanraders!

Het Houten Huisje
Dit is één van de leukste lunchtentjes in Amsterdam. Je kunt er genieten van heerlijk vers brood, biologische friet en verse sapjes. Voor zuurdesembrood, vegaburgers of granaatappelsapjes moet je hier zijn. En alles is even lekker. Je vindt Het Houten Huisje op de Nieuwezijdse Voorburgwal, vlakbij het Spui. Tip: na het shoppen bij Zara loop je het steegje naast Zara uit en zie je het (gele) houten huisje met terras!

Episode
De winkel ken je misschien wel van de webshop of uit tijdschriften. Hier vind je de leukste vintagekleding van Amsterdam. Episode zit in de negen straatjes (op de hoek van de Keizersgracht en de Berenstraat) en op het Waterloopplein.

amsterdamshopstad

American Appareal
Hiervoor moet je vanaf de Kalverstraat de grachten overlopen door de Jordaan, richting de Westerstraat. Aan het begin van de Westerstraat vind je American Apparel. Je kunt ook naar de Utrechtsestraat lopen, een zijstraat van het Rembrandtplein. Bij ‘AA’ slaag je voor mooie basics, de hipste items en vette schoenen.

Gartina
Heel populair, dus reserveer van te voren! Je kunt hier leuk met je moeder een high tea houden bijvoorbeeld of met je vriendinnen genieten van een lekker stuk cheesecake. Je vindt Gartina in de Taksteeg, een zijstraat van de Kalverstraat.

9straatjes

LouLou
Deze kleine boetiek in de Huidenstraat (negen straatjes) verkoopt onder andere kleding van Les Petites, Muubaa, Second Female en By Zoe. Maar je kunt hier ook leuke Keyboots scoren! Leuk weetje: Brooke Shields bezocht de shop toen ze in Amsterdam was.

Welikefashion
De webshop die regelmatig langskomt op Girlscene.nl heeft ook een offline winkel! Hiervoor kun je bijvoorbeeld tram 5 pakken naar de Van Baerlestraat.

Inglot
En als je dan toch in de Van Baerlestraat bent, breng dan ook even een bezoekje aan Inglot, een super mooie make-upstore met betaalbare producten. Je kunt hier zelf je paletje samenstellen en ze hebben super veel kleuren foundation, nagellak en oogschaduw. Een snoepjeswinkel voor ieder meisje!

MAC store
MAC zit in Amsterdam niet alleen in De Bijenkorf, ze hebben ook een MAC Store in de Heiligeweg (de straat naast de Kalvertoren, tussen de Kalverstraat en de Leidsestraat in). De visagisten zijn hier super vriendelijk en kunnen jou een perfect make-upadvies geven.

amsterdamshopstad

Raak
Deze naam komt je misschien wel bekend voor door de modeshowreportages op Girlscene. Raak heeft heel dure items (galajurken bijvoorbeeld), maar verkoopt ook Friis & Company en andere betaalbare merken. Je vindt de grote Raak-winkel in de Leidsestraat en de kleinere in De Pijp.

Starbucks
In de Leidestraat  zit ook een grote Starbucks. Ook op het station en de Beethovenstraat trouwens! Stop hier voor een lekkere muffin of voor –natuurlijk- één van de bekende koffies.

Volgende maand zetten we Alkmaar in het zonnetje! Shop jij vaak in Alkmaar? Weet jij waar alle leuke, kleine winkeltjes zitten en waar je heerlijk kunt lunchen? Stuur je tip o.v.v. ‘shopstad’ naar tip@girlscene.nl. Vermeld daarbij waarom jij deze winkel (of lunchtentje etc) tipt en wat het adres is!

Hebben jullie nog Amsterdam-tips voor elkaar?

Door Esmée