Fashion

Report: De finale van HNTM 2011!

De afgelopen weken hebben de meesten van jullie (inclusief mijzelf) waarschijnlijk de maandagavonden voor de televisie doorgebracht om ‘Holland’s Next Top Model 2011’ te volgen. Wat was het weer smullen geblazen! Gisteravond was de finale en ik was erbij…

HNTM

hntm

Vorige week kreeg ik van Marjolein het leuke nieuws te horen dat ik samen met een vriendinnetje aanwezig mocht zijn bij de finale van Holland’s Next Top Model 2011! We hadden het geluk dat we met oud-collega Esmée mee konden rijden. De grote liveshow vond namelijk niet plaats in Amsterdam, maar in Studio 21 in Hilversum. Ik was heel benieuwd hoe de vier knappe finalisten – Michelle, Elise, Riquelle en Tamara – eruit zouden zien en wat voor een kleding ze op de catwalk gingen showen.

hntm

hntm

hntm

We werden ontvangen in een hal vol met foto’s van de finalisten en kregen daar een roze VIP(!) glitterbandje overhandigd. Vervolgens werden we naar onze stoelen gebracht, waar we alles supergoed konden zien. We zaten zowat bij stylist Bastiaan van Schaaik op schoot! De zaal was gevuld met honderden fans, BN’ers en zenuwachtige families van de finalisten. Alles was live, dus voordat de grote show begon waren cameramannen, regisseurs en de floormanager druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Het was echt indrukwekkend om te zien hoeveel er wel niet bij zo’n live show komt kijken! Op de grote schermen die in de studio hingen, werd er afgeteld naar de finale…

hntm

HNTM

HNTM

HNTM

De show begon mysterieus: spannende muziek, groene lazerlichten en een onherkenbare vrouw met groene cape (later bleek dit Dj Eno-C te zijn), die de stemming er goed in kreeg met haar swingende nummertjes! Daphne Deckers (ofcourse) presenteerde de show. Hoewel ze zelf volgens mij ook een beetje zenuwachtig was, zag ze er stralend en fashionable uit. Nadat Daphne iedereen verwelkomd had, was het voor de vier meiden zover. Nu moesten ze echt laten zien wat ze in huis hadden! Met verschillende designer outfits van Jan Boelo, Addy van den Krommenacker, Dennis Diem én de hoge hakken, steelden de modellen de show. Wat liepen ze goed! Ook de jury was erg trots op de catwalkprestaties van Michelle, Elise, Riquelle en Tamara. En al helemaal toen ze hun talent moesten bewijzen op deze killer heels (op de foto hierboven). Ik doe het ze niet na!

HNTM

HNTM

HNTM

HNTM

Tijdens de lingerieronde trad niemand minder dan Taio Cruz op! Hij voelde zich waarschijnlijk helemaal the man tussen al die schaars geklede dames. Want niet alleen Michelle, Elise, Riquelle en Tamara paradeerden rond in lingerie, ook ex-HNTM-deelnemers Rosalinde Kikstra, Sanne Nijhof, Kim Feenstra en andere meiden van vorige seizoenen deden mee aan de catwalkrun! Deze ronde was toch wel het gaafst met al die kleurige en sexy pakjes. Ik vond het alleen nogal op de show van Victoria’s Secrets lijken, vinden jullie niet?

HNTM

HNTM

Toen was het belangrijkste moment van de avond aangebroken: de uitslag. Hand in hand stonden Michelle, Elise, Riquelle en Tamara vol spanning te luisteren naar Daphne. Na een woordje over de meiden, las de presentatrice de uitslag voor, die in een gouden enveloppe door de jury werd aangereikt. De jury was het snel met elkaar eens geworden en had unaniem gekozen voor Tamara als Holland’s Next Top Model 2011!

HNTM

HNTM

De winnares kon haar geluk niet op en kon het dan ook niet droog houden… Niet zo gek, want ze heeft een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het modellenbureau Touché Models gewonnen! En dat niet alleen. Ook zal het model te bewonderen zijn in diverse reclamecampagnes, waaronder Max Factor en Zalando én kan ze de komende tijd ook in een superleuke Lancia Ypsilon rond racen! Veel tijd om de felicitaties en knuffels van familie en vriendjelief in ontvangst te nemen had Tamara niet. Alle persfotografen en journalisten wilden haar als eerste op de foto en een reactie van het upcomming topmodel. Wij hadden de eer om Tamara samen met moeder en vriend backstage op de foto te zetten!

HNTM

HNTM

Ook de andere dames van HNTM 2011 hebben we backstage gespot!

hntm

Karin Swerink, de nieuwe hoofdredacteur van de Nederlandse Vogue was deze avond ook aanwezig.

HNTM

Online was er ook een modellencontest! Meiden konden mooie foto’s van zichzelf opsturen en daar kon op gestemd worden. Uiteindelijk koos de HNTM-jury de 16-jarige Luca (zusje van finaliste uit 2010 Alix) als winnares! Ze won een professionele fotoshoot en mocht gisteren als VIP naar de finale van Holland’s Next Top Model 2011.  

HNTM

Kijken jullie al uit naar HNTM 2012 (en denkt er iemand aan om mee te doen)?

Door Evi