Fashion

Report: SYTYCD halve finale

Zondagavond. Het betekent –helaaas- het einde van het weekend, maar het betekent ook So You Think You Can Dance! Zijn jullie ook zo’n fan van deze talentenjacht vol met energieke, explosieve topdansers? Wij in ieder geval wel! Vorige week was de halve finale van het vierde seizoen en Girlscene was erbij!

Report: SYTYCD halve finale

Misschien had je al op de Girlscene Facebook-pagina gezien dat we afgelopen zondag bij de halve finale van SYTYCD waren. Zo leuk om er een keer live bij te zijn en Anthony, Juvat, Meysam, Anna, Nina en Celine in levende lijve te zien performen! En dan hebben we het nog niet eens over de fantastische energie die in de studio hangt.

Samen met onze Ze.nl collega’s melden we ons om 19:00 uur in het Crown Theater in Aalsmeer. Daar zien we meteen al wat bekende koppies rondlopen zoals ex-deelnemers Sedrig en Stephanie, die de overgebleven dansers natuurlijk komen aanmoedigen. We krijgen een plekje op de tribune bij de rest van de pers. En hoewel we als pers helemaal niet in beeld komen (en het voordeel hebben tussendoor wél naar de wc te mogen), jubelden we net zo hard en enthousiast mee vanuit onze stoel!

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

De studio en ook het podium zijn eigenlijk best klein. Grappig hoe iets op televisie veel groter kan overkomen. Er hangt een heel relaxte, fijne sfeer. De regisseur verwelkomt ons en houdt een kort babbeltje over hoe de show zal verlopen. Voordat de show live gaat om 20:05 uur worden er nog wat promofilmpjes opgenomen en ook de groepsdans, die we thuis als kijker op het eind te zien krijgen, wordt vooraf vastgelegd! Live televisie kent zo ook zijn beperkingen…

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

Bij de groepschoreografie blinkt de explosieve Anthony er meteen uit; hij zit bomvol energie en lijkt er zin in te hebben. Dan begint de show en worden we meegesleept in de te gekke dansen van Juvat & Celine, Anna & Meysam en Anthony & Nina. Ieder danspaar mag twee keer het podium op in een andere dansstijl. Er hangt een heerlijke, positieve vibe in de studio en ook de kippenvelmomentjes zijn in de studio net zo intens –misschien wel intenser- als op tv. Vooral Anna & Meysam die nog nooit eerder samen dansten, waren steengoed en de moderne dans van Conny Jansen was in de studio in één woord: magisch. Ook het golden couple Anthony & Nina zet de boel op zijn kop met een ‘opperhotte’ Cha Cha, waarop jurylid Dan reageert met: “You guys are the best!”

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

Wie dan ook de show moeten verlaten is voor ons in de studio net zo spannend! Celine en Juvat, die toevallig vanavond ook een koppel vormden, werden door de kijkers weggestemd. Dat Celine er bij de meisjes uitligt was eigenlijk wel te verwachten, maar dat de handsome B-Boy Juvat de show vlak voor de finale moet verlaten is shocking. Veel tijd om het te laten doordringen hebben we niet, want ineens is de show afgelopen en staan we bij de dansers op het podium. Nadat Mentos TV hun backstage opnames van de eerste reacties hebben vastgelegd zijn wij aan de beurt!

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

Report: SYTYCD halve finale

In het behind the scenes filmpje zagen we Anthony de Swagger Contest winnen en dus grijpen wij onze kans om deze kleine man met groot talent een paar vraagjes te stellen over de ladies. Zo krijgt de 19-jarige danser vast genoeg aandacht. “Als ik een lief berichtje krijg, antwoord ik zo vriendelijk mogelijk, maar momenteel wil ik mij focussen op de wedstrijd”, vertelt hij. Een echte afknapper vindt Anthony als vrouwen onverzorgd zijn: “Ik vind Jennifer Lopez een heel mooie vrouw.” Zijn grootste turn on zijn vrouwen die lief kijken, aardig zijn en het liefst ook net zo knuffelig zijn als hij. Dat dansers zo lijfelijk zijn heeft voor Anthony nog niet voor verliefde gevoelens gezorgd: “Je bouwt wel snel een hele goeie band op, zoals ik heb met mijn danspartner Nina.”

Gaan jullie vanavond ook kijken naar de finale van SYTYCD, om 20.05 uur op RTL5? Wie moet er winnen volgens jou?

Door Daphne