Fashion

Report: Opening Primark Zaandam

Vanmorgen was er een Primark hoogtepuntje. In Zaandam is namelijk het derde Nederlandse filiaal geopend! Marjolein, ik en nog tientallen andere journalisten (waaronder de meiden van Fashionscene.nl) waren vanmorgen al vroeg uit de veren om bij deze happening aanwezig te zijn.

primark

De nieuwe Primark in Zaandam!

Wat waren we blij toen de eerste Primark in Nederland werd geopend. Nu, drie jaar later, kunnen we niet alleen in Rotterdam en Hoofddorp de kleding en accessoires met een fijn prijsje scoren, we kunnen nu ook ons geluk op in Zaandam!

primark

Onze leuke goodie bag.

Om 09.15 uur stonden we op de stoep voor het nieuwe filiaal van Primark. Niet echt de tijd om te gaan shoppen, maar het had een bijzondere reden. Wij journalisten mochten als eerste een glimp opvangen van de (tot nu toe) grootste Primark van Nederland! Bij binnenkomst kregen we een leuke goodie bag en werden we in groepen gedeeld voor een interessante rondleiding door het pand. Wolfgang Krogmann, the big boss van de filialen in Noord-Europa, vertelde ons dat alle plastic tassen vervangen zijn door papieren tassen. Deze zijn gemaakt van de dozen waar de kleding in is geleverd. Groen bezig Primark! Hij vertelde ook dat deze store in Zaandam maar liefst ±260 werknemers heeft! Dat moet ook wel met zoveel op hol geslagen shoppers.

primark

Schoenen waren er in allerlei soorten en kleuren.

primark

Zal ik deze jas kopen of niet?

primark

Speciale lingerie voor Kerstmis. Cute!

primark

Vinden jullie deze ketting niet fashionable?! 

primark

Fashionscener Lenny gaat voor dit truitje met stippen!

priamrk

Onze aanwinsten moesten wel even geshowd worden!

primark

Daphne van Fashionscene is helemaal happy met dit glitter jasje.

Ondertussen keken Marjolein en ik onze ogen uit naar mooie winterjassen, warme sjaals en feestelijke jurkjes. Maar er was meer, veel meer. We hadden Primark nog nooit zo opgeruimd en rustig gezien! Maar hier kwam om 11.00 uur een einde aan. Toen gingen de deuren open voor het grote publiek. Wat een mensenmassa kwam er binnen stormen. Gelukkig hadden wij die ochtend al lekker rustig kunnen shoppen. En we zijn goed geslaagd! Met (papieren) tassen vol kleding, accessoires en schoenen verlieten we opgewekt het pand en was het weer tijd om aan het werk te gaan.

primark

Met volle papieren Primark tassen kwamen we terug op het kantoor.

Wist je dat?
– Ben je in Ierland en zoek je desperate Primark? Dan kun je nog wel eventjes zoeken… In Ierland heet Primark namelijk Penneys. De oorspronkelijke naam van Primark.
– Bij Primark werken bijna 40.000(!) mensen.
– Primark is het afgelopen jaar supersuccesvol! Sinds 2010 zijn er maar liefst 21 nieuwe filialen geopend: Drie in Spanje, twee in Duitsland, Portugal en Nederland en twaalf filialen in Verenigd Koninkrijk.
-  Heb je een leuk truitje bij Primark gekocht maar wil je niet dat half Nederland er mee loopt. Don’t worry! In alle filialen hangen verschillende collecties, dus er is een kleine kans dat veel meiden hetzelfde truitje hebben. Elk filiaal krijgt dezelfde kleding, de shopmanager bepaald uiteindelijk welke items opnieuw worden geleverd.
– Zes dagen per week worden er nieuwe kledingstukken en accessoires bij Primark geleverd. Dus bijna elke dag hangt er wel weer wat nieuws in de kledingrekken!

Jullie zitten vast met de prangende vraag: Waar in Zaandam is Primark te vinden?

Het adres is:
Ankersmidplein 7
1506 CK Zaandam

Ga jij binnenkort een bezoekje brengen aan Primark in Zaandam?

Door Evi