Fashion

Nike Free Experience

Nike Free Experience Afgelopen donderdag had Redactrice Annemerel een Nike perspresentatie en experience. Niet alleen kreeg ze alles te horen over de nieuwe Nike Free schoenenlijn die sinds deze week in de winkels ligt, ze mocht ze ook zelf uitproberen in het Vondelpark! Annemerel vertelt…

Op donderdagmiddag liep ik rond een uurtje of twee de Run2Day op de Amsterdamse Overtoom binnen. Ik mocht meteen naar de Runners Home, waar ik met een pakket kleding richting pashokjes werd gestuurd. De skinny jeans en het leren jasje gingen uit, de hardloopbroek en het vestje gingen aan. Oh en natuurlijk, de Nike Free schoenen. Waar het allemaal om ging.

nike free running

Met zo’n 25 andere journalisten werd me alles verteld over de Nike Free schoenen. Een techniek die sinds 2004 bij Nike gebruikt wordt. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in?

Nou kijk, bij Nike delen ze de schoenen in op een schaal van 1 tot 10. Nummer 1 staat voor blootvoets rennen, nummer 10 staat voor rennen op een normale hardloopschoen. De schoenen van de Nike Free collectie worden op de schaal ingedeeld op 3, 4 en 5. Ik had een paar schoenen in nummertje 5 aan mijn voeten.

nike free running

Doordat de zool zo extreem flexibel is en je veel dichter bij de grond staat (op een normale schoen sta je zo’n 14mm boven de grond, op een schoen in nummertje 5 sta je zo’n 8mm boven de grond) heb je veel meer het idee dat je “blootvoets” rent. En dat is goed voor je.

Maar waarom is dat nou goed voor je? Doordat je bijna “Bare Foot” rent, gebruik je je spieren veel intensiever. Bepaalde “luie” spieren moeten ineens worden gebruikt. Van rennen op Nike Free’s worden je benen dus nog sterker.

Dit alles werd uitgelegd door Leonie. Leonie brak het record op de 24-uurs wedstrijd (ze liep in 24 uur maar liefst 218 kilometer!!!!!!) en ze is Nederlands kampioen op de 100 kilometer. Ja, die Leonie kan hardlopen, daar valt mijn halve marathon (21,1 kilometer) toch een klein beetje bij in het niet.

nike free running

Redactrice Annemerel op de tweede rij, helemaal links, boven het meisje met het donkere haar en het blauwe jasje (dat is overigens Marieke, oud-hoofdredactrice van Ze.nl en nu online queen bij onder andere Grazia!)

nike free running

Misschien zie je het zo beter?

Na de presentatie was de eer aan ons. We gingen naar het Vondelpark en we kregen een opdracht. In groepjes van vijf moesten we foto’s maken van tekens die door het Vondelpark verspreid waren. We kregen vijf foto’s mee die gemaakt waren op de plek waar de tekens lagen. Hmm.. Als rasechte Hagenees wist ik m’n weg in het Vondelpark écht niet te vinden, gelukkig zat ik in een team met een paar échte Amsterdammers.

nike free running

Annemerel’s team, de mannen van Froot.nl en Beertje van Beers. Klaar voor de start…

nike free running

Af!!!! Annemerel ging alleen maar voor de winst!

Ons team was het snelste, maar helaas…. We hadden tegelijkertijd ook de meeste kilometers gelopen (dat is toch best een prestatie op zich, we waren als eerste binnen en hadden ook nog de meeste kilometers gelopen!!!!) maar het ging er dus juist om dat je zo min mogelijk kilometers mocht lopen (Ja hallo, had dat van te voren gezegd).

De prijs, zelf samengestelde schoenen, ging dus helaas aan mijn neus voorbij. Dat kan je overigens ook zelf doen. Op NIKEiD.com. Je bepaalt zelf je kleur, je zool, je alles! Hoe leuk is dat?

nike free running

Op NIKEiD.com kun je je complete schoen zelf samenstellen!

En wat vond ik nu eigenlijk van dat “semi-Bare Foot Running” nou eigenlijk best lekker. Ze vertelden me dat ik best wel eens spierpijn zou kunnen krijgen, maar van die 4 kilometer heb ik geen last gehad. Ook wordt aangeraden de schoenen niet gelijk voor lange afstanden te gebruiken maar het langzaam op te bouwen.

De schoenen lopen onwijs licht, ze wegen ook een stuk minder dan een doorsnee hardloopschoen (ze wegen 200 gram, tegenover 300 gram van een normale hardloopschoen). Oh en ook niet geheel onbelangrijk, deze hardloopschoenen zijn MOOI!!!!!

nike free running

Het mooiste van de hele middag? Ik mocht alle kleding (& de schoenen!) mee naar huis nemen!

De nieuwe collectie Nike Free schoenen zijn vanaf deze week te koop in de winkel en op Nikestore.com. Adviesprijs voor de schoenen is 110 euro.

Hebben jullie al eens op de Nike Free schoenen gerend? Op wat voor schoenen loop jij?

Door Annemerel