Fashion

Girlscene sprak met Elle Fanning!

Het is nu lang genoeg een geheim geweest, we mogen eindelijk naar buiten brengen wie Esmée in LA interviewde! Het was…. *trommelgeroffel* Elle Fanning! Het meisje dat in alle lijstjes met upcoming actrices staat en nu al één van de grotere stijliconen is. En dat op deze leeftijd! Dit vertelde ze aan Girlscene…

elle fanning

Veertien jaar jong, dus wat verwachtte ik? In ieder geval niet zo’n onwijs mooi, zelfverzekerd en stylish meisje! Als je haar op leeftijd zou moeten schatten, zou je denk ik zestien zeggen. Tijdens het afluisteren van dit bandje hoorde ik constant een heel harde, schelle meisjeslach. Wat is dit een leuke celeb! 

Wat draag je nu (vintage cremekleurig jurkje met schattig kraagje)?
Dit is Opening Ceremony, één van mijn favoriete merken. Ik hou van het hele jaren zestig en jaren zeventig sfeertje. Het is unieker dan wat anderen dragen en ik wil uniek zijn! Het is toch leuk om een beetje de ‘raar-grens’ op te zoeken?

In de film We Bought a Zoo speel je de rol van Lily, een meisje dat opgegroeid is op het platteland en dat totaal niet met mode bezig is. Wat herken je wel van jezelf in Lily?
"Ze is net als ik altijd vrolijk! Ook ben ik totaal niet verlegen en zij ook niet. Haar nieuwe buurjongen Dylan (gespeeld door Colin Ford) is heel verlegen en een beetje humeurig, omdat zijn moeder net overleden is. Lily helpt hem daar super goed doorheen."

elle fanning

Je hebt in de film een bijbaantje als serveerster, moet je thuis ook weleens klusjes doen?
“Net als ieder ander meisje sta ik ook vaak zuchtend mijn kamer op te ruimen hoor! En zelfs als ik naar zo’n super groot evenement ga als het Met Ball of de première van Twilight, krijg ik gewoon een tijd mee! Mijn ouders brengen me ook gewoon, er komen geen limousines aan te pas!”

Zijn je ouders streng?
"Ja! Ik moet dus altijd op tijd thuis zijn. Wel logisch ook, want ik moet ook de volgende dag gewoon weer naar school. Toen ik bij de lancering van de lijn voor Madewell van Alexa Chung was moest ik ook veel eerder weg, zo jammer! Vaak ben ik ook wel moe hoor!"

elle fanning

Je ontmoet op die feestjes natuurlijk veel celebs, op wie heb je een crush?
“Robert Pattinson! Hij is zo knap! Doordat Dakota (zus, red.) natuurlijk ook in Twilight speelt, kon ik hem ontmoeten. Mijn beste vriendin was mee en gilde daarna steeds: ‘Ik ga nooit meer mijn hand wassen Elle!’”

Welke eigenschappen moet een jongen voor jou hebben?
“Ik lach superveel zoals je hoort, dus humor is voor mij echt heel belangrijk! En niet te serieus asjeblieft, maar ik moet wel op hem kunnen bouwen. 

Je zei net dat je helemaal niet verlegen bent, word je ook niet verlegen als je een jongen erg leuk vindt?
“Niet echt eigenlijk! Nou zit ik pas in de tweede en ik ben nog nooit echt heel erg verliefd geweest, maar nu wil ik meestal gewoon vrienden zijn.”

elle fanning

Hoe was het om met Scarlett Johansson en Matt Damon te werken?
“Super gaaf! Ik vind het altijd vreemd om celebs te ontmoeten, het lijkt altijd of ze niet echt zijn! Ik kan me herinneren dat we ergens zaten en dat er werd gezegd: ‘Scarlett en Matt komen zo’ en dat ik ineens heel zenuwachtig werd. Maar ze zijn allebei super aardig! Ik mail nog steeds veel met Scarlett en ik ben met Matt zijn dochter Alexia bevriend geraakt!”

Heb je nog wel tijd voor hobby’?
“Gelukkig wel! Ik ga vijf dagen in de week drie uur naar ballet. Dat doe ik nu vier jaar en ik kan echt niet meer zonder. Daarnaast schrijf en zing ik ook. Ik zou ooit wel een filmscript willen schrijven of in een musical willen spelen.”

We Bought a Zoo
De film gaat over het waargebeurde verhaal over een weduwnaar (Matt Damon)die met zijn twee kinderen een oud huis met bijbehorende dierentuin koopt. De dierentuin heeft een fantastisch team mensen -waaronder Scarlett Johansson-, maar geen geld. Zijn oudste zoon, Dylan (Colin Ford) is niet blij met het feit dat zijn vader de dierentuin wil redden. Maar Dylan wordt verliefd op Lily, een meisje dat wél heel veel om de dierentuin geeft. Zal het ze lukken de dierentuin te redden?

We Bought a Zoo draait vanaf morgen -donderdag 19 april- in de bioscoop.

Bekijk hieronder de trailer!

 

Door Esmée

Must reads 👀