Fashion

De modeblog van… Eline

Een jaar geleden begon Eline (20) haar eigen modeblog. Nu, een jaar later, woont ze een half jaar in Madrid met slechts een tiende van haar kledingkast. Eline draagt graag vintage gecombineerd met haar favoriete schoenen van Jeffrey Campbell.

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt?
Al mijn kleding-items zijn stuk voor stuk speciaal, ze vertellen allemaal een uniek verhaal en gevoel. Ik heb voor het grootste deel vintage kleding waardoor veel one of a kind pieces zijn. Ik hecht hierdoor ook veel waarde aan mijn kledingkast. Deze items zijn namelijk niet zomaar weer opnieuw te kopen. Mijn 6 Jeffrey Campbell’s zijn ook erg belangrijk. Ze lopen heerlijk en deze draag ik dan ook het liefste elke dag.

de modeblog van eline

de modeblog van eline

Wat is je laatste aankoop?
Mijn laatste aankoop is een rood met wit vintage bleached Levi’s shorts. Ik zocht er al lang naar en voor maar € 8,95 heb ik de shorts eindelijk in een geweldig vintage winkeltje in Madrid gevonden.

Hoe groot is je kast? Hoe ziet ‘ie eruit?
Kleding is mijn grote liefde. Hoe andere mensen hun creativiteit uiten door te verven, uit ik het door kleding te designen, te kopen en te matchen. Deze obsessie zorgt ervoor dat ik heel veel kleding heb. Mijn verhuizing naar Madrid betekende echter dat ik maar 1/10 kon meenemen, een ramp & een uitdaging. Ook geeft me dit een groot excuus om in Madrid veel kleding te kopen. Mijn kamer ziet eruit als een winkel. Overal waar je kijkt zijn sieraden, schoenen en tasjes uitgestald. 

de modeblog van eline

de modeblog van eline

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
Ik verlang al lang naar Givenchy sieraden en shirts. De prijzen zijn echter te hoog om deze wens momenteel tot uiting te brengen. Daarnaast ben ik meestal tijdens het shoppen niet naar iets op zoek. Ik laat me inspireren door het moment, go with the flow. De beste aankopen doe ik als ik absoluut niet van plan was iets te kopen. Helaas zie ik ook de leukste dingen als ik geen geld heb. 

Welke kleur(en) draag je het liefst?
In de zomer draag ik het liefste alleen maar wit, van boven tot onder met een hoop gouden sieraden erbij. Wit en andere lichte kleurtjes geeft me een hoop positiviteit. Hiernaast draag ik tegenwoordig enorm veel animal print. Meer dan de helft van mijn kleding bestaat uit panter, zebra of een andere gekke dieren print.

de modeblog van eline

de modeblog van eline

Waar shop je het meest? En waarom daar?
Ik shop het liefste bij vintage winkels. Ik zoek eigenheid in kleding, een uniek verhaal. Ik draag graag head-turning items. Mijn vriend en ik noemen dit altijd voor de grap ‘carnaval kleding‘. Geen print, kleur of bepaalde stof is voor mij te gek. Wat sommige mensen alleen met carnaval zouden dragen voor de grap, zou ik zo op straat mee kunnen lopen. Deze items vind ik vooral bij tweedehands winkeltjes. Schoenen, waaronder mijn Jeffrey Campbells koop ik het liefste via internet aangezien je ze niet in Nederland in de winkel kan kopen. 

Volg je modetrends?
Ik volg niet zozeer modetrends. Ik volg meer een bepaalde feeling/vibe die momenteel in de lucht hangt op mode gebied. Ik kijk niet om me heen om bepaalde trends op te pikken om die te gaan invoeren in mijn kast. Ik laat me wel inspireren door designers, icons en winkels die een nieuwe richting willen inslaan op modegebied. 

de modeblog van eline

de modeblog van eline
Wie is je favoriete designer?
De modegoden achter Givenchy en Balmain vind ik geweldig. Alexander Wangcreëert ook een hoop mooie items.

Heb je een mode-icoon?
Er zijn verschillende iconen die mij inspireren. Op blog gebied is dit Olivia Lopez met haar blog lusttforlife en Fabliha Reza met haar tweelingzus van inside in, inside out. De stijl van Taylor Tomasi vind ik ook super. De allergrootste inspiratie voor mij is echter het mode duo & brein achter het merk Ambush, Yoon en Verbal

de modeblog van eline

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
Stijl is voor mij niet de kleding, maar de houding. Deze stijl hoort bij je lifestyle, alles wat jou inspireert. Al jouw interesses hebben invloed op de kleding die je draagt en welk bericht je uiteindelijk naar de wereld uitstraalt. In mijn ogen heb je stijl als je weet wie je bent, wat je leuk vindt, wat je inspireert en dit via kleding naar buiten uitstraalt. ‘Jezelf zijn’, zijn is hier dan ook de key. Iedereen kan meteen zien als jij je via je uiterlijk anders voordoet dan je innerlijk bent en voelt. Je moet nooit teveel ‘proberen’. Stijl gaat vanzelf, dit voel je. 

Waar haal jij inspiratie voor outfits vandaan?
Ik laat me inspireren door mede-bloggers, Tumblr en designers. Hiernaast kan ik ook inspiratie op doen door musea, fotografie en zelfs muziek. Daarnaast ben ik een persoon die werkelijk altijd om zich heen kijkt naar andere mensen. Ik kan uit iedereen inspiratie voor mijn eigen outfit halen. Van junkies tot zakenlui.

de modeblog van eline

de modeblog van eline

Wat vind jij van Eline’s stijl?

Beeld & Tekst: Eline – http://herphoenix.blogspot.com/

Door Annemerel