Fashion

De modeblog van… Charlotte

Toen Charlotte de Franse modeblog ‘Le Blog de Betty’ voor het eerst zag wist ze het, zij wilde ook gaan bloggen. Nu zijn we vier jaar verder en blogt Charlotte, inmiddels student Communication & Multimedia design, nog steeds met heel veel plezier. Tijd om haar te onderwerpen aan ons vragenvuur..

de modeblog van charlotte

de modeblog van charlotte

Beschrijf je kledingstijl
Wat ik aantrek wordt vaak bepaald door hoe ik me op dat moment voel. Als ik bijvoorbeeld wat vrolijker ben of de zon schijnt lekker, zal ik eerder kiezen voor een kleurtje. Maar als ik echt in woorden moet uitdrukken wat mijn stijl is, zou ik casual edgy zeggen. Meestal heb ik een kledingstuk dat meer opvalt maar dan wel zo gecombineerd dat het in evenwicht is.  

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt
Op dit moment is dat wel mijn galaxy rok die ik net nieuw heb. Hij zit zo ontzettend lekker en is zo ontzettend mij. Dat elke keer wanneer ik er in rond loop ik me echt heerlijk voel. Maar als ik mijn all time favourite piece moet noemen is dat toch wel mijn leather look-a-like jeans van de H&M. Ze passen bij alles en ik heb ze al een tijdje. 

de modeblog van

de modeblog van

Wat is je laatste aankoop?
Mijn laatste aankoop is mijn turquoise Monki jurk. Ik had al vaak gehoord over deze winkel van een blogster die ik volg (beautycrush), maar nog nooit met eigen ogen gezien. Bij mijn laatste bezoek in Utrecht heb ik daar mooie koopjes gescoord.

Hoe groot is je kast? Hoe ziet ‘ie er uit?
Ik woon nu sinds een paar maanden op kamers, dus heb geen grote kledingkast meer helaas. Ik heb nu alles aan een kledingrek hangen. Erg overzichtelijk en kan aan een kamer wat extra sfeer geven. Natuurlijk heb ik ook nog een kastje voor mijn broeken en andere dingen. 

Wat staat op dit moment op je wishlist?
Ik wil nu al een hele tijd collar tips. Het kan een gewone shirt dat ene beetje extra geven. Ik ben zelf namelijk erg fan van de studded of versierde kraag. Ook heb ik een eindeloze lange schoenen wishlist, maar dat duurt te lang om op te noemen. 

de modeblog van charlotte

de modeblog van charlotte

Welke kleuren draag je het liefst?
Ik houd erg veel van kleur, maar draag het raar genoeg niet vaak. Wel vind ik lichtblauw, electric blue en burgundy erg leuke kleuren en heb daar dan ook wel veel shirts of broeken van. 

Waar shop je het meest? En waarom daar?
Groningen is het meest dichtbij om even een dagje leuk te shoppen. Hier ben ik dan ook wel vaak te vinden, maar voor de echt leukere winkels moet je toch wel naar Amsterdam. Helaas heb ik hier niet vaak tijd voor dus nu shop ik vaak online. Winkels als Topshop/Topman, romwe, Youreyeslie en Urban Outfitters kan ik wel uren op browsen. 

Volg je modetrends?
Als mijn budget het toelaat, koop ik graag de nieuwste trends. Die vind ik in winkels maar het meest op andere blogs en sites. 

de modeblog van charlotte

Wat is je favoriete designer?
Ik kan absolute zelf niet designerkleding betalen en ik sta er ook echt voor mooi uit te kunnen zien zonder veel geld uit te geven. Maar er zijn zeker designers van wie ik het werk erg bewonder, zoals Chanel en Balmain, daar kan ik goed bij wegzwijmelen.  

Heb je een mode-icoon?
Ik heb niet perse 1 persoon waar ik geïnspireerd van raak. Ik word erg geïnspireerd door straatbeelden, als ik de straat op loop en verschillende interpretaties van fashiontrends zie. Dat vind ik erg mooi. Ook Tumblr en andere blogs zijn voor mij erg inspirerend. 

de modeblog van charlotte

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
Je kunt klakkeloos modetrends gaan volgen maar het gaat er om dat je het eigen maakt. Dat je de trends pakt en er een extra draai aan geeft totdat het echt goed voelt. Het moet natuurlijk wel bij je passen! Dan pas vind ik dat je echt stijl hebt. 
Waar haal jij inspiratie voor outfits vandaan?
Zoals ik al zei word ik erg geïnspireerd door het straatbeeld. Maar ook blogs. Om er een paar te noemen: leblogdebetty, connectedtofashion, catsandrockingchairs, lehappy, stylescrapbook, fashioncloud, maar ook sites zoals Lookbook en Tumblr zijn perfect om veel inspiratie op te doen.

de modeblog van charlotte

Blog info
Ik heb al een lange fascinatie voor mode, toen ik le Blog de Betty de eerste keer zag wist ik dat ik ook een blog wilde beginnen. Ik wilde graag andere mensen inspireren en ook zelf mijn gemaakte foto’s delen. De laatste paar jaar ben ik er steeds meer mee bezig en is het steeds meer aan het verbeteren. Ik hoop op meer bezoekers, zodat ik meer mensen kan inspireren. 

de modeblog van charlotte

Wat vinden jullie van Charlotte’s modeblog?

Beeld: Charliesfashionweb.blogspot.com

Door Annemerel