Fashion

De modeblog van… Arabelle

De Amerikaanse Arabelle (19)  is geen standaard modeblogger. Als ze geen zin heeft om te bloggen, dan doet ze dat simpelweg niet. Ook haar kledingstijl is niet doorsnee te noemen. Ontmoet Arabelle, de Fashion Pirate.

Beschrijf je kledingstijl.
Goth cheerleader. Ik vind schattige dingen leuk, maar ze moeten pit hebben. Ik vind het leuk om hele lelijke dingen te kopen, kledingstukken die moeilijk te dragen zijn, en ze heel leuk te maken. Een beetje zoals Tim Burton in zijn Beetle Juice periode.”

de modeblog van arabelle

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt?
“Mijn Comme des Garçons jurk uit de Amy Winehouse collectie.”

Wat is je laatste aankoop?
“Ik zit op dit moment in een lingeriefase. De afgelopen week heb ik acht lingeriesetjes gekocht. Het is heel erg, haha.”

de modeblog van arabelle

Hoe groot is je kast? Hoe ziet ‘ie er uit?
“Ik heb een best wel grote kast. Eigenlijk zijn het meer vier kleine kasten die tot de nok toe vol zitten. Eentje is gevuld met mijn leukste jurkjes en jasjes, de ander met de op één na leukste jurkjes en jasjes. De derde is voor dikkere jassen en jurkjes die ik niet zo vaak draag en in kast vier zit kleding voor speciale gelegenheden, zoals een tweedehands trouwjurk van Vera Wang die ik ingekort heb.”

de modeblog van arabelle

Wat staat er op je wishlist?
“Lingerie van What Katie Did. En hoge kousen. En blauwe lipstick.”

Welke kleurencombinatie is jouw favoriet?
“Rood, zwart, wit.”

Waar shop je?
Goodwill forever. Ik ben gewoon erg gierig.”

de modeblog van arabelle

Volg je trends, of draag je alleen wat je zelf leuk vindt?
“Ik draag wat ik leuk vind. Ik schenk geen aandacht aan trends, maar ik word er onvermijdelijk door beïnvloed. Ik omgeef me gewoon met dingen die ik leuk vind en wil dragen. Ik draag het hele jaar door dezelfde dingen.”

Wie is je favoriete designer?
“Rei Kawakubo.”

de modeblog van arabelle

Heb je een mode icoon?
“Hmmm, niet echt. Ik heb iconen maar zij zijn niet per se mode iconen. Ik vind Jenny Holzer, Cindy Sherman, Rei Kawakubo, Winona Ryder, Beyoncé en Isabella Blow allemaal hele inspirerende vrouwen. Sterke vrouwen.”

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
“De manier waarop je je gedachten in materiële vorm weergeeft.”

de modeblog van arabelle

Waar haal je inspiratie voor outfits vandaan?
“Het internet. Ik zit altijd op Tumblr,  daar verzamel ik gedachten en foto’s. Mijn modeboeken geven me inspiratie wanneer het internet te saai wordt. Ik hou ook van films en ik krijg veel inspiratie van de kleding in de films die ik bekijk.”

de modeblog van arabelle

Over Fashion Pirate
Begon met bloggen:
Vier jaar geleden, omdat ze haar gedachten over mode ergens kwijt moest en omdat haar vrienden moe werden van haar gepraat over mode. Zo’n 10.000 mensen bezoeken haar blog per dag (!).

de modeblog van arabelle

Beschrijf je blog in vier woorden:
“Eerlijk, ingewikkeld, quirky, humeurig.”
Updates:
“Het ligt eraan, ik heb geen vast schema zoals andere mensen die ik ken. Normaal gesproken post ik één keer per week, meer als ik meer vrije tijd heb. Als ik geen zin heb om te bloggen, doe ik dat niet. Soms blog ik wekenlang niet.”

Benieuwd naar meer Arabelle? Bekijk Arabelle’s blog hier.

Wat vind jij van haar blog?

Door Melissa