Fashion

Girlscene ontmoet Essie

Hoewel Essie Weingarten al in 1981 haar bedrijfje begon, kennen wij Essie nog maar kort. Sinds begin april vinden we de lakjes van Essie niet alleen meer in de salons, maar ook bij Etos en DA. En dat was de reden dat Mrs. Essie Weingarten herself naar Amsterdam vloog, om ons op de 32ste verdieping van de Rembrandtoren (met prachtig uitzicht over Amsterdam), haar merk te presenteren. Ik was one of the VERY lucky few die erbij mocht zijn.

essie

De ochtend begon al goed. We werden ontvangen met een heerlijk glas verse jus en macarons in de kleuren van de nieuwste Essie zomercollectie. Maar goed dat ik die muffin die ik ‘s ochtends bijna bij Starbucks gekocht had, uiteindelijk niet heb gekocht. Kon ik tenminste alle kleuren proberen zonder misselijk te worden!

essie

Van een van de meiden van Essie kreeg ik een rondleiding door het mini Essie-museum dat voor de gelegenheid was opgezet. Een kleine tour door de geschiedenis van Essie….

essie

1981: Blanc – Een van de drie kleuren van Essie’s allereerste collectie. Na dertig jaar is dit kleurtje nog steeds extreem populair.

essie

1982: Ballet Slippers – Als jong meisje wilde Essie ballerina worden, de kleur en de naam zijn hierop geïnspireerd.

essie

1982: Watermelon – Een verfrissende roodroze kleur, staat voor de zomer en vrolijkheid.

essie

1982: Licorice – Een diep zwarte kleur, eigenlijk gecreëerd voor de Aziatische markt, daar zag je toen overal al versierde nagels. De kleur werd dan ook veel gebruikt voor Nail Art.

essie

1984: Wicked – Na veel pasteltinten wilde Essie eens wat anders. Zo donker mogelijk, een klein beetje rood. Het was direct een grote hit, eentje die de winkels uit vloog!

essie

1996: By me a cameo – Dit kleurtje werd bekend als het favoriete kleurtje van Oprah Winfrey.

essie

1998: Mademoiselle – Dit kleurtje werd gemaakt in samenwerking met het tijdschrift Mademoiselle, het is het populairste roze kleurtje ooit. Oh en volgens Essie ziet dit er ook fantastisch uit op mannen nagels.

essie

2009: Midnight cami – Dit kleurtje is voor rockers en rebels, het is geen zwart, maar ook niet echt blauw, het is midnight cami!

essie

2009: Chinchilly – Een doorbraak! Het eerste echte "greige" (grijs / beige) kleurtje.

essie

2010: Lapiz of luxury – Essie werd voor deze kleur geïnspireerd door de zeldzame lapis lazuli steen. Dit kleurtje werd gemaakt voor Essie’s allereerste seizoenscollectie.

Na de minitour was het tijd voor een korte manicure. Ik droeg al een prachtig Essie kleurtje (Bikini so Teeny, van de huidige zomercollectie), maar ik kon het toch niet laten om ook nog een ander kleurtje te proberen. Ik koos de knalroze kleur "Off the Shoulder". Natuurlijk kreeg ik nog even op mijn kop omdat ik al een tijdje geen basecoat had gebruikt en mijn nagels dus een ietwat gele tint hadden. Ik kreeg daarom eerst een mooie basecoat (de Rock Solid, voor sterke nagels), daarna twee laagjes van de "Off the Shoulder" lak en vervolgens een laagje "Good to Go" (hierdoor droogt je nagellak binnen 30 seconden).

essie

"Bikini so Teeny" ging eraf…

essie

En "Off the Shoulder" werd aangebracht..

essie

En natuurlijk kreeg ik er een fijne topcoat overheen!

Met net gelakte nageltjes at ik nog een paar macarons en nam ik plaats voor de presentatie van Essie Weingarten herself.

Als Essie als klein meisje lief was geweest, mocht ze met haar moeder op zaterdagochtend mee naar de salon om haar nagels te laten lakken. Dat was haar ultieme girly-momentje van de week. Een uur lang blies ze haar nagels droog, want in die tijd waren er nog niet van die fantastische sneldrogende basecoats.

In die tijd wilde Essie graag ballerina worden, maar die droom kwam niet uit. Ze belandde in de modewereld, als inkoper van de prestigieuze Henri Bendel boetiek. Op haar dertigste besloot ze dat ze iets met nagellak wilde doen. Ze maakte twaalf verschillende lakjes, voorzien van twaalf grappige namen en stapte op het vliegtuig naar Las Vegas. Daar ging ze langs bij alle grote hotels en salons waar ze haar lakjes achterliet. Iedereen was extreem enthousiast en met een beetje mond tot mond reclame wilde iedereen Essie’s lakjes hebben.

essie

Dertig jaar en meer dan zevenhonderd nagellakjes later is Essie nog steeds één van de belangrijkste en grootste nagellakmerken ter wereld. In onder andere Frankrijk, Duitsland en België is Essie al het nummer één nagellakmerk, de verwachting is dat dat ook snel in Nederland zal gebeuren.

Waarom Essie tot voor kort niet zo bekend was hier, maar daar in een paar maanden tijd verandering in bracht? Essie werd in 2010 overgenomen door L’Oréal en zij zorgen voor een extreem grote verspreiding van de lakjes.

Op dit moment zijn er twee soorten Essie-lakjes. De lakjes die je al meer dan dertig jaar in salons kunt kopen zijn nog steeds te koop. Daarvan zijn meer dan 250 verschillende kleuren. Daarnaast is er sinds kort het lakje "voor de consument" in honderd verschillende kleuren. Deze lakjes hebben een iets dikkere structuur (waardoor de lak beter dekt) en hebben een dikker en rond aflopend kwastje (waardoor je sneller en makkelijker kunt lakken).

essie

De Essie-display voor de DA drogisterijen

essie

De Essie display voor Etos

Na afloop mochten we allemaal ons favoriete Essie lakje uitkiezen. Ik verliet de ruimte (dol gelukkig) met het kleurtje "Mademoiselle". Ik heb het kleurtje nog niet geprobeerd (ben nog even veel te blij met het kleurtje "Off the Shoulder" dat ik bij de manicure op kreeg), maar ik beloof dat ik binnenkort een foto met het lakje in de Behind the Girlscenes met jullie zal delen!

essie

Essie (Weingarten) & Ik!

En om nog even terug te komen op jullie reacties onder de Behind the Girlscenes stukjes, yes… wij hebben ECHT een leuke baan. Gelukkig beseffen we dat ook!
Door Annemerel